© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wie weleens wandelend een trektocht maakt (her)kent het probleem vast en zeker: hoe maak je na een hele dag wandelen met beperkte middelen, zonder al te veel werk, een eenvoudige, lekkere en voedzame maaltijd? Want op een trektocht wil je niet al te veel ballast, dus heb je in veel gevallen maar één gaspitje tot je beschikking. En daar moet je het dan dagelijks mee doen…

De Groene Koepel – je kent ze van de Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten – hebben nu twee nieuwe online kampeerkookboekjes uitgebracht: eentje voor alleseters én een voor veganisten. 

Vanaf vandaag kunnen je ze gratis downloaden via de websites van de Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten. Elke uitgave bevat in totaal 10 recepten. De recepten zijn verkregen via een oproep aan kampeerders om een favoriet eenpansgerecht in te sturen. Er zijn klassiekers als wok- en pastagerechten bij, maar ook hele originele maaltijden als ‘scrambled tofu’ of ‘cannellini crostini’. En ze zijn allemaal te bereiden door meer- en minder ervaren campingkoks op een eenvoudige gasbrander.

wandelnieuws vegan rececptenboekjewandelnieuws kampeer recepten alleseters
Het idee van een apart vegan kampeerkookboekje is afkomstig van kampeerders die frequent verblijven op de Natuurkampeerterreinen of Trekkershutten. Behalve dat een veganistische leefstijl goed is voor de zogenaamde ‘ecologische voetafdruk’ is het tevens bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt goed uit als je wandelend of fietsend op vakantie bent.

De Natuurkampeerterreinen en 250 locaties met Trekkershutten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Deze stichting richt zich op duurzaam vakantie vieren: in de natuur, niet te ver van huis en op plekken waar ze zich bezighouden met duurzaam ondernemen met aandacht voor cultuurhistorie en natuur.

Iedereen kan de kampeerkookboekjes geheel gratis downloaden, ook als je niet of niet vaak bij De Groene Koepel kampeert. Je vindt de links op de website van Natuurkampeerterreinen en op de website van Trekkershutten.

 

Deel dit artikel