De Rheingau © foto Rüdesheim Tourist AG / Woodworks Woody - T. Herner
De Rheingau © foto Rüdesheim Tourist AG / Woodworks Woody - T. Herner

De Rheingau kun je op veel verschillende manieren ontdekken. Spontaan, ongedwongen en veilig kan dat bijvoorbeeld met de camper. En welke camping je ook kiest, het is steeds een ideale uitvalsbasis om de bijzondere schatten van de Rheingau wandelend te ontdekken.

Daartoe behoren bijvoorbeeld de cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals burchten, kloosters en kerken, die zich dicht aaneenrijgen van Lorch am Rhein tot aan Hochheim en Flörsheim am Main. Deze gebouwen getuigen van de bewogen geschiedenis van deze regio, waar ooit de Romeinen zich al thuis voelden. 

Wat er absoluut bij hoort, is een kennismaking met het vloeibare goud uit deze zonovergoten regio. Hier worden van oudsher uitstekende wijnen geproduceerd, die worden geschonken in moderne vinotheken of bij traditionele wijnproeverijen midden in de wijngaard of direct aan de Rijn. Met hartelijke gastvrijheid presenteren de wijnboeren hier hun eersteklas producten, die menig liefhebber van het edele nat hier al hebben doen terugkeren. 

Nog dichter bij dit kostbare nat kom je als je een staplaats bij de wijnboer reserveert. Betoverende uit- en vergezichten bieden de uitgestrekte wandelpaden door bos en wijnlandschap, die vanaf iedere camping in de Rheingau verkend kunnen worden en door een van de oudste en interessantste cultuurlandschappen van Duitsland voeren. Bezoek deze unieke regio op eigen gelegenheid, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Een plaats waar je je prettig voelt, vind je hier gegarandeerd.

De Rheingauer campings en staplaatsen bij wijnboeren vind je de website van de Rheingau.

 

Deel dit artikel