Rond het Gardameer zijn ongelooflijk veel mooie routes te vinden. Routes om te wandelen, maar ook om de hardloopschoenen aan te trekken.

Geniet van de fabelachtige natuur terwijl jij aan je dagelijkse beweging komt en de vakantie is eigenlijk al compleet. Kies je voor een eenvoudige wandeling? Of ga je voor een intensieve wandeling met veel obstakels? Alles is mogelijk! Wandelen in het Gardameer is uitdagend voor zowel jong als oud. Vertrek jij binnenkort naar Altomincio Family Park of een andere camping in de buurt van het Gardameer en ben je nu al op zoek naar de mooiste routes? Laat je dan inspireren door onze tips en must-see routes. 

Monte Stivo 

De kans is groot dat je al wel van de Monte Stivo hebt gehoord. Deze berg biedt namelijk het mooiste uitzicht over het meer. Daardoor lijkt het misschien een stevige wandeling te worden, maar niets is minder waar. Met circa 8,9 kilometer en 900 meter hoogteverschil is de wandeling prima te doen voor jong en oud. De route begint aan de parkeerplaats op de Passa Santa Barbara. Vanaf iedere camping aan het Gardameer is dit goed bereikbaar. Er kan niet alleen gewandeld worden, je kunt het voor jezelf ook lastiger maken door de weg hardlopend te vervolgen. Houd er wel rekening mee dat er in de vakanties veel wandelaars te vinden zijn, dus een beetje oppassen is wel nodig. 

Tip: Denk niet aan je snelheid tijdens de wandeling of het hardlopen. Het is het uitzicht en de omgeving zelf dat telt. 

Bezoekje aan Malcesine 

Ben je op zoek naar een relatief eenvoudige wandeling waar je ook nog eens heel veel moois kunt bewonderen? Overweeg dan eens het pittoreske dorpje Malcesine te bezoeken. Dit dorpje is gelegen tussen het Gardameer en Monte Baldo in. Het dorpje bruist en is dus al een waar genot om te bezoeken. Als je het bezoekje helemaal compleet wil maken, moet je echt Chiesa di San Michele bezoeken dat boven het dorpje uitsteekt. De klim is niet al te lastig en duurt ook niet zo lang. Met een klein uurtje ben je ongeveer boven. Vervolgens kun je genieten van een prachtig uitzicht. Helemaal mooi als je dit rond zonsondergang doet, want dan ziet het water van het Gardameer er bijna magisch uit. 

Deel dit artikel