© foto Shutterstock

Als wandelfanaat weet je dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarvoor zijn vandaag de dag allerlei gadgets op de markt. Welke gadgets mag je echt niet missen? En hoe bespaar je ook nog eens op deze hebbedingen?

Een waterfilter

Als wandelaar maak je regelmatig heel wat kilometers. Dan krijg je dorst. Het komt weleens voor dat je te weinig drinken mee hebt genomen. Zeker als het weer opeens aardig wat warmer en zonniger wordt. Je kunt midden in de natuur gewoon regenwater, bergwater of rivierwater drinken. Dat klinkt misschien vies, maar als je een waterfilter koopt, tover je elke soort water om in schoon drinkwater. Je kunt het met een gerust hart drinken. In de bergen is het water zelfs al zo zuiver dat een waterfilter gebruiken eigenlijk al overbodig is. Toch vinden veel wandelaars het wel prettig om te gebruiken. Daarom is het een onmisbare gadget voor onderweg.

Smartwatch of ouderwetse stappenteller

Met een smartwatch houd je precies bij waar je bent en waar je naartoe moet lopen. Veel smartwatches hebben tegenwoordig navigatie. Daarnaast houdt het horloge ook meteen bij hoe hoog je hartslag is, hoe hoog je je bevindt, hoe snel je wandelt en welke afstand je al hebt gewandeld. En natuurlijk zie je er ook op hoe laat het is. Je zou het bijna vergeten, met al die techniek in slimme horloges. Een smartwatch kun je bijvoorbeeld kopen bij AliExpress. Nu is AliExpress al niet de duurste, maar met een kortingscode voor AliExpress kun je nog meer besparen. Ben je niet zo van de moderne techniek? Koop dan een ouderwetse stappenteller om je voortgang bij te houden.

Een powerbank

Een powerbank komt altijd goed van pas. Je kunt daarmee onderweg je smartphone opladen als dat nodig is. Heel fijn voor langere wandelingen of hikes in de natuur. Maar ook bij een kortere wandeling komt een powerbank goed van pas. Kom je een keer in nood, dan is je telefoon in ieder geval opgeladen, zodat je hulp kunt inroepen. Andersom ben je ook gewoon goed bereikbaar. Of misschien wil je gewoon een app als Strava gebruiken om je voortgang bij te houden. Bij Trustdeals vind je kortingscodes voor powerbanks en allerlei andere gadgets. Kies voor een powerbank van minimaal 10.000 mAh. Op die manier kun je je smartphone meerdere keren opladen tijdens een wandeltocht. Wil je helemaal milieuvriendelijk bezig zijn, dan is een powerbank met een zonnepaneel ook handig. Die leg je gewoon in de zon en kun je ook eenvoudig en snel aan je rugzak hangen. Dan ben je altijd voorzien van genoeg stroom om je telefoon op te laden.

Deel dit artikel