Ben jij van plan om binnenkort op wandelvakantie te gaan in Nederland? Lees dan gauw verder. In Nederland zijn er genoeg prachtige plekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijke wandelvakantie.

Wandelen door de natuur, door idyllische dorpen of indrukwekkende steden: in Nederland is alles mogelijk! Hieronder vind je inspiratie voor een aantal mooie bestemmingen voor een wandelvakantie.

De Veluwe

De Veluwe is een groot natuurgebied waar je heerlijk een of meerdere dagen kunt wandelen. Het natuurpark is erg groot en biedt ruimte aan veel mensen en dieren. Ook kun je dicht bij het park verblijven op een van de vele campings die er rondom het park te vinden zijn. Molecaten heeft bijvoorbeeld een aantal mooie en rustige campings rondom de Veluwe. Hier kun je 's nachts verblijven en overdag kun je genieten van mooie wandelingen door het park. Spot herten, wilde zwijnen en vele bijzondere vogels. Je kunt er gerust een paar dagen je ogen uitkijken en daarom is de Veluwe zeker een aanrader voor een wandelvakantie in Nederland!

blogs molecaten park de koerberg 31 herfst bungalow

Bungalow in herfstsfeer op Molecaten Park De Koersberg in Heerde op de Veluwe

Heuvelland in Limburg

Ook in Limburg kun je terecht voor het lopen van mooie wandelroutes. Het Heuvelland in Limburg staat bekend om zijn heuvelachtige velden waar je kunt genieten van prachtige uitzichten. Een van de wandelroutes die je er kunt lopen is de Slenaken S13 Gulpen-Wittem wandeling, die 4,5 kilometer lang is en goed te doen is voor iedereen. Je loopt tijdens deze wandeling door het Gulpdal heen en kunt tijdens deze wandeling genieten van prachtige natuur en dieren. Ook in Heuvelland kun je veel mooie plekken vinden waar je kunt overnachten, van campings tot luxe hotels. Zeker een aanrader om te overwegen voor een wandelvakantie in Nederland!

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is ook een goede optie voor een wandelvakantie. De Utrechtse Heuvelrug is erg groot en biedt daarom veel verschillende wandelroutes. Loop bijvoorbeeld de wandelroute ‘Moersbergen’, welke 3,4 kilometer lang is en goed te doen is voor mensen met een slechtere conditie. Hier kun je je ogen uitkijken in de kasteeltuinen en is de kans groot dat je er van allerlei dieren spot, zoals reeën en bijzondere vogels. Een andere mooie wandelroute is de ‘Kaapse Bossen’. Deze wandelroute is maar liefst 9 kilometer lang en meer geschikt voor mensen die al een beetje conditie hebben opgebouwd. Onderweg geniet je van prachtige bossen en wandelpaden. Rondom de Utrechtse Heuvelrug zijn er genoeg campings te vinden waar je kunt overnachten. Hier kun je bijvoorbeeld ook een camping vinden voor een weekendje last minute in Nederland weg!

Met al deze inspiratie voor mooie wandelbestemmingen in Nederland kun jij alvast je vakantie gaan plannen!

Deel dit artikel