© foto Shutterstock

December. De tijd van het jaar waarin de lucht koud is en de geur van dennennaalden zich om je heen verspreidt. De kinderen zitten thuis vanwege de kerstvakantie en jullie zijn op zoek naar een leuke activiteit, van zelf leuke kerstkaarten maken tot de boom versieren.

Maar wist je dat een prachtige wandeling ook een goed idee is? In dit artikel gaan we dieper in op kerstwandelingen. Lees snel verder.

Een kerstboom zoeken

Je kunt je kerstboom bij een tuincentrum kopen, maar je kunt ook een kerstboomboerderij bezoeken of de bossen in gaan om de perfecte dennenboom te vinden. Plan een wandeling met het hele gezin en ga op zoek naar een boom die perfect bij jullie in de woonkamer past. Laat de kinderen hun ogen uitkijken en een boom kiezen. Deze wandeling zal een speciale herinnering worden die het hele gezin voor altijd zal koesteren.

Vertel kerstverhalen

Een decemberwandeling in het bos is een prachtig idee. Geniet van de natuur, de heerlijke geuren en hopelijk ook van de sneeuw. Om de kerstsfeer te omarmen kunnen jullie tijdens de wandeling kerstverhalen met elkaar delen. Dit kunnen herinneringen zijn van voorgaande kerstfeesten of daadwerkelijke kerstklassiekers zoals ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Zo kun je tijdens de wandeling de verbeelding van je kinderen stimuleren.

Kerstversiering maken

Aan het wandelen in het bos? Ga op jacht naar natuurlijke kerstversieringen! Verzamel met het hele gezin dennenappels, takjes, besjes en hulst. Eenmaal thuis kunnen de kinderen deze natuurlijke materialen gebruiken om de mooiste kerstversieringen te maken die jullie in het huis kunnen neerzetten of ophangen. Wandelen en knutselen, wie vindt dat nu niet leuk?

Kerstmarkten bezoeken

Woon je in de stad en heb je niet direct toegang tot een bos of park? Kies er dan voor om een hele middag over een kerstmarkt te struinen. Hier kun je genieten van heerlijke kerstversnaperingen, handgemaakte producten en live-entertainment. Een kerstmarkt is de perfecte plek om de kerstsfeer te omarmen en de laatste inkopen te doen.

Kerstwandelingen maken

Kerstwandelingen met de kinderen zijn een goede manier om de banden binnen het gezin te versterken en om het kerstseizoen welkom te heten. Of je nu door de bossen loopt of een kerstmarkt bezoekt, jullie zullen de magie van de feestdagen zeker ontdekken. Laat de kinderen kennis maken met de pracht van december en maak met z’n alle onvergetelijke herinneringen.

Deel dit artikel