Foto: Wandelnet
Foto: Wandelnet

Het Nederlands Kustpad deel 1 (Zeeland) vormt - samen met deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) en 3 (Groningen en Friesland) - het langste aaneengesloten wandelpad in Nederland. De totale lengte is maar liefst 725 km.

Het eerste deel van het Nederlands Kustpad (voorheen het Deltapad) loopt van Sluis naar Hoek van Holland en is 210 km lang. Het is de ideale manier om de kustlijn van Zeeland al wandelend te ontdekken: geniet van het uitzicht over zee, een veelheid aan dijken, duinen en dammen en de route is uiteraard uitstekend bewegwijzerd.

In deel 2 wandel je door Zuid- en Noord-Holland en wordt je getrakteerd op een rijke natuur, behoorlijk wat reliëf, stilte en veel onverhard terrein. Ook weer zeer afwisselend: van prachtige buitenplaatsen tot bloeiende bollenvelden; van gezellige boulevards tot stadsparken en paleizen. En af en toe natuurlijk een stukje strand en dus regelmatig ‘zeezicht’. Deel 2 van het Nederlands Kustpad is een traject van 233 km.

Deel 3 van het Nederlands Kustpad – door Friesland en Groningen - maakt deel uit van het wandelnetwerk Waddenwandelen, een wandelnetwerk dat in 2013 werd geopend en een wandelnetwerk vormt langs de Waddenkust. Het landschap van dit traject is ronduit verrassend te noemen. Prachtige vergezichten en oude zeedijken, kwelders, wadden, kolken en geulen. Het is ronduit genieten in dit unieke Waddengebied, dat overigens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Verder trek je door polders met akkers en landerijen en kom je langs terpen, wierden, fraaie boerderijen en kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Kijk hier voor alle informatie over de verschillende etappes van het Nederlands Kustpad deel 1

Kijk hier voor alle informatie over de verschillende etappes van het Nederlands Kustpad deel 2

Kijk hier voor alle informatie over de verschillende etappes van het Nederlands Kustpad deel 3

Deel dit artikel