Foto: Wandelnet
Foto: Wandelnet

Het Pieterpad bestaat uit twee delen en is met voorsprong het bekendste wandelpad van ons land. Dit Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) is maar liefst bijna 500 kilometer lang en bestaat uit 26 etappes.

Het Pieterpad loopt van Pieterburen in het uiterste noorden van Groningen naar de Sint Pietersberg, in het diepe zuiden van Limburg. Tijdens deel 1 ga je vanuit Groningen, via de Hondsrug naar het Drents Plateau. Na de vroegere hoogvenen bij Coevorden loopt het Pieterpad langs een stuk van de Overijsselse Vecht. Door de bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug kom je uiteindelijk in de Graafschap waar de aansluiting is op het zuidelijke part van het Pieterpad.

Vanaf Vorden wandel je dan door de Liemers, een landschap met boerderijen en beken. Ronduit verrassend is de plotselinge overgang van de heuvels in het fraaie Montferland naar het dal van de rivier de Rijn. Daarna wordt het klimmen richting het Rijk van Nijmegen. Vanaf daar wandel je langs de Maas richting het heuvellandschap van Zuid-Limburg.  De route eindigt op de Pietersberg!

Kijk hier voor alle informatie over de etappes van het eerste deel van het Pieterpad 

Kijk hier voor alle informatie over de etappes van het tweede deel van het Pieterpad

Deel dit artikel