© foto's Hansi Heckmair

Een rugzak is onderdeel van jouw avontuur, onderdeel van jouw uitrusting. Of je nu voor een korte wandeling in de buurt gaat of een langere hike in het weekend met vrienden. En een góede rugzak draagt bij aan jouw wandelcomfort en plezier. Ben je nog op zoek naar een lichte wandelrugzak? Lees snel verder voor tips van rugzakexpert deuter om het meeste te maken van jouw zomer!

Ideaal voor jouw volgende wandeling

Een wandelrugzak hoeft geen stugge, logge en onbuigbare tas te zijn. Dat laat deuter wel zien met haar lichtste serie wandelrugzakken ooit, de Speed Lite!

Met zijn comfortabele, lichtgewicht constructie, deuter Lite rugsysteem en het gebruik van bijzonder lichtgewicht (duurzame) materialen, is het gewicht van de Speed Lite serie tot een absoluut minimum teruggebracht. De nieuwe Speed Lite 13 (zie productfoto's hieronder) weegt bijvoorbeeld slechts 370 gram! Dit kleinere unisex model (alsook de 17 en 21 modellen) worden geleverd met een afneembare heupgordel om gewicht nog meer omlaag te brengen. Ook hier zorgt het deuter Lite rugsysteem voor superieur comfort. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de heupen en schouders, wat de belasting van de schouders en dus op de rug minimaliseert.

uitrusting speed lite 13 achter
uitrusting deuter speed lite voorzijde

 

De Speed Lite 23 SL, 25, 28 SL en 30 modellen hebben brede, ergonomisch gevormde schouderbanden met volledige ventilatie, soepele heupvinnen en een nauwkeurig verstelbare, licht elastische borstband voor een nauwsluitende pasvorm. Er is ruimte voor een mobiele telefoon, GPS-apparaat of camera in het vak aan de voorkant van een van de schouderbanden, om de benodigdheden bij de hand te houden. De grotere Speed Lite 28 SL- en 30-modellen hebben ook een dekselvak met ritssluiting voor extra opbergruimte.

Duurzaam en comfortabel

De Speed Lite serie is niet alleen gemaakt voor comfort en prestaties, maar voldoet ook aan de strikte duurzaamheidsprincipes van deuter. Het buitenmateriaal is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en bluesign® gecertificeerd. En net als alle deuter rugzakken, is ook dit model vrij van PFC!

uitrusting deuter naaimachine man

Mocht je deuter-product ooit in de problemen komen en dringend een reparatie nodig hebben die je niet zelf kunt doen, dan helpt het merk je graag. Duurzaamheid op de lange termijn is namelijk extreem belangrijk voor deuter's producten. Ze willen namelijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete items. Door de levensduur van jouw deuter product zo lang mogelijk te maken, dragen ze ook bij aan het behouden van hulpbronnen. Want: repareren is beter dan weggooien. Deze opvatting is traditie bij deuter: al meer dan 120 jaar runnen deuter's gekwalificeerde specialisten de reparatieservice. Het merk biedt een levenslange reparatieservice voor haar producten!

De rugzak is gekocht, leuk! Maar hoe stel ik mijn rugzak af op mijn lichaam?

Het correct afstellen van de rugzak kan het draagplezier vergroten. Wanneer de rugzak is afgesteld, wordt het makkelijker te dragen. Met andere woorden, modellen met een verstelbare ruglengte en  binnenframe moeten op de juiste positie worden ingesteld. Je kan ook de banden van de heupgordel strakker maken voor meer lastoverdracht of juist losser maken voor meer bewegingsvrijheid, afhankelijk van het terrein. Een combinatie van al deze factoren leidt tot een comfortabele draagervaring.

uitrusting deuter hiking speedlite foto hansiheckmair

En nu… op pad!

Van natuurliefhebber en gezelligheidswandelaar tot aan de sportieve en lange afstandswandelaar en de geocacher, iedereen vindt een goede rugzak bij deuter! Meer weten over deuter en diens collectie?

Ga naar de website van deuter

 

 

Deel dit artikel