Voor wandelen heb je niet zoveel nodig. Met een paar comfortabele wandelschoenen en goed zittende kleding kom je al een heel eind. Maar, er is meer dat het wandelen nóg plezieriger kan maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een comfortabele rugzak voor al je spullen?

Al sinds 1898 staat het Duitse merk deuter voor kwaliteit in rugzakken voor wandelen, fietsen, trekking en meer. Hieronder geven ze jou tips om jouw volgende wandeling fantastisch te maken!

Waarom loop je fijner met een rugzak?

Naast het opbergen van diverse spullen, brengt het dragen van een rugzak veel voordelen met zich mee. Je kan meer spullen kwijt en een rugzak heeft verschillende vakken waardoor je je spullen, zoals snacks, een telefoon en drinkfles goed kan scheiden. Verder verbetert het dragen van een rugzak je houding. Wanneer je het gewicht gelijkmatig over de schouders, heupen en rug verdeelt, vermindert het de kans op het ontwikkelen van rug- of nekklachten.

uitrusting deuter futura 4

Hoe kies je een rugzak?

Voor wandelen heb je niet zoveel nodig. Toch is het prettig dat je rugzak genoeg ruimte biedt voor een flesje water, wat snacks en attributen zoals wandelstokken, een kompas of extra kleding. Als je weet wát je wilt meenemen, dan weet je ook hoeveel liter inhoud je zoekt in een tas. Ook zijn voor- en zijvakken, de toegankelijkheid van de tas en ventilatie handige punten om mee te nemen in je zoektocht.

deuter heeft voor iedere wandelaar een rugzak afgestemd op lengte, pasvorm én wensen

deuter’s verschillende formaten rugzakken houden rekening met jouw uitrusting! Als je met de fiets naar kantoor gaat, hecht je wellicht belang aan stevig materiaal en een laptop vak, terwijl een praktische indeling en een hoog draagcomfort belangrijk zijn tijdens een wandeling.

deuter heeft rugzakken van 5 tot 75 liter, zodat je alles kan opbergen wat je nodig hebt voor onderweg. Daarnaast ontwikkelen ze bij deuter rugzakken met diverse features, zoals heupvinnen, een helmhouder en verstelbare ruglengte. Verder heeft deuter rugzakken speciaal voor vrouwen, aangepast aan de vrouwelijke anatomie. Zelfs kleine wandelfanaten vanaf twee jaar vinden bij deuter een perfecte match!

De rugzak is gekocht, leuk! Maar hoe stel ik mijn rugzak af op mijn lichaam?

Het correct afstellen van de rugzak kan het draagplezier vergroten. Wanneer de rugzak is afgesteld, wordt het makkelijker te dragen. Met andere woorden, modellen met een verstelbare ruglengte en  binnenframe moeten op de juiste positie worden ingesteld. Je kan ook de banden van de heupgordel strakker maken voor meer lastoverdracht of juist losser maken voor meer bewegingsvrijheid, afhankelijk van het terrein. Een combinatie van al deze factoren leidt tot een comfortabele draagervaring.

uitrusting deuter futura 1
uitrusting deuter futura 2uitrusting deuter futura 3

Onze tips voor een wandelrugzak?

De Futura (foto's boven) is toch wel een van de klassiekers van deuter. Deze rugzak heeft o.a. een voorvak met organizer, een verstelbare borstgordel, een binnenvak voor waardevolle spullen, elastische zijvakken én een afneembare regenhoes. Met een inhoud van minimaal 22 liter heb jij genoeg plek voor een lunchbox, drinkfles, deken, een spelletje en wat je allemaal nog meer meeneemt voor een dagje in de buitenlucht!

uitrusting speed lite 13 1uitrusting speed lite 13 3
uitrusting speed lite 13 2

 

Wil je een kleine en lichtgewicht rugzak? Kies dan voor de Speed Lite (zie foto hierboven). Veel draagcomfort en handige, technische details, zonder extra gewicht, dát is het motto van de Speed Lite. Zo kan deze all-rounder perfect mee de bossen, duinen en natuur in van ons mooie land!

En nu ben je er klaar voor! Dus trek snel je wandelschoenen aan, pak je rugzak in en ga lekker naar buiten!

Meer weten over deuter en diens collectie? bekijk dan alvast onderstaande video.

Ga naar de website van Deuter

 

Deel dit artikel