Op het eerste gezicht is Injinji een bedrijf in teensokken, dat al bijna 25 jaar bestaat en volledig is toegewijd aan de gezondheid en de performance van voeten. Maar, dat is niet alles... Bij Injinji zijn ze vernieuwers, avonturiers en houden ze van actief bezig zijn, maar het meest belangrijke is dat ze gepassioneerd zijn om de reis door het leven zo comfortabel mogelijk te maken...

Het gepatenteerde design met vijf tenen verhoogt de vrijheid en natuurlijke functie van de voeten in elke schoen, of je nu gaat wandelen, (trail)runnen of gewoon ontspannen, geniet van je vrije tijd. 

Everyday Upcycled collectie

Met trots presenteert Injinji de nieuwe Everyday Upcycled collectie met sokken, die zijn gemaakt van gerecycled katoen en plastic flessen. Het productieproces van elke sok bespaart water, vermindert de uitstoot van CO2 en zet textielafval om in comfortabele, milieuvriendelijke textielvezels. Met de Everyday Upcycled heeft Injinji een sok ontworpen die comfortabel genoeg is voor dagelijks gebruik, maar die tegelijkertijd de ecologische voetafdruk minimaliseert en de hoeveelheid afval vermindert.

uitrusting 323000 lno mediumuitrusting 323000 front grr medium

Het kwalitatief hoogwaardige katoen maakt de Everyday Upcycled sokken heerlijk comfortabel voor tijdens drukke werkdagen of juist luie weekenden op de bank, terwijl de combinatie met gerecycled polyester de sokken een aangenaam gevoel geeft én duurzaam maakt. Door zowel gerecycled katoen als gerecycled polyester te gebruiken, geeft Injinji onbewerkt textielafval en plastic flessen een nieuw leven.

De duurzame sokken van Injinji worden met behulp van milieuvriendelijke productiemethodes gemaakt, waarbij ook nog eens onnodig afval wordt vermeden. Aan het einde van het productieproces hebben de Everyday Upcycled sokken 2900 kilowattuur energie en meer dan 792.000 liter water bespaard!

Bijzondere combinatie

Het naadloze, anatomische ontwerp van Injinji sokken biedt een bijzondere combinatie van stijl en performance, wat voor optimaal comfort bij elke activiteit zorgt. De voetboog wordt perfect ondersteund, terwijl de tenen zich vrij kunnen bewegen. De superieure mix van lichte en vochtregulerende materialen biedt een goede vochtregulatie, waardoor de voeten droog, koel en vrij van blaren blijven. De veelzijdige Injinji sokken zijn ontworpen om een maximaal draagcomfort te bieden en voelen zó comfortabel, dat je vergeet dat je sokken draagt. En zo hoort het ook te zijn!

En wat helemaal mooi is: de Everyday Upcycled sokken zijn niet alleen geweldig voor de planeet, maar ook voor je voeten! De sokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een heerlijke pasvorm. Als onderdeel van de Lightweight collectie zijn ze ook nog eens perfect voor lange dagen op kantoor of dagelijkse avonturen.

Meer informatie vind je op de website van Injinji

 

Deel dit artikel