De merken Rab en Lowe Alpine,beide gestart door gepassioneerde bergbeklimmers in respectievelijk 1981 en 1967, zijn de idealen van hun oprichters altijd trouw gebleven. Zowel Rab Carrington als de broers Lowe wilden vanaf het allereerste begin de beste en meest innovatieve producten ter wereld maken van de beste materialen.

Bescherming en comfort voor buitensporters moest voorop staan, waar ze ook waren. Vanaf dag een deelden beide merken dezelfde filosofie en waarden, geinspireerd door de bergen en de gemeenschap van ‘Mountain People’. Rab en Lowe Alpine zijn doorlopend op zoek om eventuele negatieve impact van hun activiteiten op onze planeet zo klein mogelijk te houden; daar doen ze echt alles aan.

wandelnieuws womens arc eco jacket stormgreen qwh 08 stgwandelnieuws arc eco jacket darkbutternut qwh 07 dbb

De Arc Eco is Rab’s eerste jas die gebruik maakt van het 3-laags Pertex® Shield Revolve. Dit is een waterdichte en ademende stof, die is gemaakt van 100% gebruikt en daarna gerecycled polyester. Dit heeft tot gevolg dat de buitenstof, het membraan én de achterkant van de jas uit één enkel polymeer bestaan. Hierdoor is deze jas op het eind van de levensduur veel eenvoudiger te recyclen. De Arc Eco heeft een fluorkoolstofvrije DWR-afwerking om de waterdichte prestaties verder te verbeteren. Het jack heeft een verstelbare capuchon met een gelamineerde klep en een met fleece gevoerde kinbescherming voor veel comfort. De Arc Eco is ideaal voor alle buitenactiviteiten en bergavonturen. Dit slijtvaste, waterdichte jack van gerecyclede stof is een uitermate duurzame keuze.

Meer informatie: rab.equipment

 

Deel dit artikel