© foto Shutterstock

De lente is volop aanwezig in de natuur: de bloesem zien we overal en het ontluikende groen heeft een enorme aantrekkingskrant op velen van ons. In deze periode trekken wandelaars dan ook massaal de wandelschoenen aan...

Goed schoeisel is essentieel voor een fijne en comfortabele wandeltocht. Daarom presenteren we hierbij graag de Minnesota Ultra GTX van Meindl.

De Meindl Minnesota Ultra GTX is een halfhoge wandelschoen die wordt geproduceerd voor zowel heren als dames. De ‘Minnesota’ is een lichte B-categorie wandelschoen, die ideaal is voor struinen door de bossen in Nederland of in het buitenland. En ook eenvoudige bergpaden zijn geen probleem voor deze hoogwaardige schoenen van Meindl. De rubberen neus geeft extra bescherming tijdens wandelen over oneffen terrein. De schacht en de zool geven veel stabiliteit maar beperken de afwikkeling niet op bergpaden.

uitrusting meindl minnesota lady ultra gtx

Verder zijn deze schoenen volledig waterdicht en ademend door de Gore-Tex voering. De Meindl Minnesota Ultra GTX heeft een uitneembare inlegzool en is – indien nodig - volledig verzoolbaar. Zo kan je extra lang genieten van deze heerlijke wandelschoen.

Verdere specificaties

 • Bovenmateriaal: Velourleder / Mesh
 • Voering: Gore-Tex
 • Voetbed: Air-active
 • Zool: Meindl Multigriff 3 van Vibram met EVA tussenzool
 • Maten dames: 3,5 – 9 (UK)
 • Maten heren: 6 – 12 (UK)
 • Gewicht dames (per paar): 1080gr (4,5 UK)
 • Gewicht heren (per paar): 1200gr (8 UK)

Duurzame wandelsokken van Meindluitrusting meindl mt4 lady marine

Meindl staat vooral bekend vanwege de hoge kwaliteit van wandelschoenen. Nieuwe technologieën worden omarmd en gecombineerd met de welbekende ambachtelijke productie. Om de samenwerking tussen voet en schoen te optimaliseren heeft Meindl nu ook de ideale wandelsok ontworpen om zodoende optimaal draagcomfort te kunnen garanderen.

Een van de ontwikkelde modellen is de MT4. Uitermate geschikt voor een korte wandeling in je directe omgeving, maar ook voor een lange afstandstocht, deelname aan een vierdaagse of een heerlijke wandeltocht in de bergen. De Meindl MT4 is een echte allrounder. De MT4 wordt gemaakt in aparte mannen- en vrouwenmodellen en met een verfijnd scala aan maten. Het volume van de voeten vormt hierbij de basis en de sokken zijn anatomisch voorgevormd voor de linker- en rechtervoet.

Bij de productie gebruikt Meindl de beste technieken. De sokken zijn gewatteerd en sterker gemaakt bij de tenen en bij de hiel. Er wordt gebruik gemaakt van een 2-laags constructie om een optimaal klimaat te creëren in de sok. In de sokken zijn ventilatiekanalen verwerkt om warmte sneller af te voeren.

Recyclebaar

De beste technieken worden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde materialen. Daarnaast gebruikt Meindl de natuurlijke vezel Modal van TENCEL™ op basis van houtpulp. Synthetische materialen voeren het vocht af en maken de sokken sterk en elastisch. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van BioCeramic wat antibacterieel en warmteregulerend is.

De sokken zijn OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd en worden volledig geproduceerd in Italië. De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled papier en de plastic haak kan worden geretourneerd voor hergebruik. Ook de sokken zelf zijn volledig recyclebaar en kunnen worden geretourneerd naar Meindl aan het einde van de levensduur.

Dankzij deze duurzame en optimale productiemethodes zijn dit de ideale wandelsokken voor jouw volgende avontuur. Ben je benieuwd naar de verschillende modellen? Kijk dan op de website of bezoek je favoriete Meindl dealer.

Specificaties van de MT4-sokken

 • Maten dames: 36-38; 39-41; 42-44
 • Maten heren: 39-41; 42-44; 45-47
 • Materiaal: 38% Polyamide, 36% Modal, 14% Polypropylene, 9% Polyester (BIoCeramic) en 3% Elastane

Meer informatie vind je op de website van Meindl

Deel dit artikel