© foto Wandelfestival Tocht om de Noord

Het uitermate populaire Wandelfestival Tocht om de Noord is niets minder dan een culturele ontdekkingstocht door Groningen. Daarbij worden de zintuigen van de deelnemers steeds geprikkeld.

Onderweg kunnen de wandelaars genieten van feestelijk versierde dorpen, muziek- en theateruitvoeringen en allerhande proeverijen. Zo valt er steeds van alles te zien, te horen, te ruiken, te proeven en te voelen. Er wordt dan ook niet alleen gekozen voor de allermooiste wandelpaden en routes, maar de wandelaars worden bijvoorbeeld ook dwars door gebouwen en andere locaties geleid. Dat de medewerking van de dorpen en alle bijzondere locaties onontbeerlijk is moge duidelijk zijn, maar daaraan is geen gebrek: iedereen werkt enthousiast mee om jou als wandelaar uitermate gastvrij te ontvangen.

Populair

Wandelfestival Tocht om de Noord is zeer populair. Er is voor iedere wandelaar wel een afstand die past; je hebt keuze uit ongeveer 15km, 25km of 40km per dag. Wie mee wil doen moet scherp zijn: er is een gelimiteerd aantal deelnemers van 5000 en de laatste jaren was het Wandelfestival Tocht om de Noord in een kwartier na opening van de inschrijving volledig uitverkocht…

Meer informatie? Zie de website van Tocht om de Noord

Deel dit artikel