Prachtige uitzichten in Sankt Wendeler Land © foto Anton Didas

‘In stilte ligt kracht’. Waar kan je deze twee dingen beter vinden dan tijdens een wandeling op begeleide paden door het veelzijdige landschap van het natuurpark Saar-Hunsrück en het Nationale Park Hunsrück-Hochwald.

Laat er de frisse lucht door je longen stromen, ruik er de geur van het bos en de natuur om je heen. Omdat de schoonheid van de natuur alleen kan worden herkend als je de tijd neemt om bovenstaande zintuiglijke indrukken op je in te laten werken. Als je het natuurgebied van het Sankt Wendeler Land in het Saarland betreedt, kom je in een andere wereld: het dagelijkse leven en stress verdwijnen; innerlijke rust en ontspanning maken zich van je meester.

Indrukwekkend natuurpodium

Je voelt de revitaliserende kracht van het bos en de zachte grond onder je schoenen bij elke stap die je zet. Het gefluister van de bomen en het vrolijke getjilp van de vogels brengen je in een goed humeur en laden jouw persoonlijke ‘geluksbatterij’ weer volledig op. Vol energie bewandel je het indrukwekkende natuurpodium en kom je culturele en historische bezienswaardigheden en adembenemende uitzichtpunten tegen tijdens je tocht. 

wandelvakantie wendelerland klaus peter kappest
© foto Klaus Peter Kappest

Bijzondere varianten

Schone lucht, door het landschap slingerende beekjes en uitgestrekte bossen, weiden en velden maken de eersteklas ‘premium trails’ tot een ware wandelbelevenis. Tijdens de ca. 11 km lange Dollberg-rondwandeling kan je genieten van panoramische uitzichten, een uitstekende bewegwijzering en een gevarieerde route. Bijzondere varianten van onze ‘premium’ wandelroutes zijn de zogenaamde ‘tafeltochten’. Onder het motto ‘wandelen en smullen’ zal je ongekend culinair genieten in de vooraf geselecteerde restaurants, waarna je er bruisend van energie weer tegen kan.

wandelvakantie wendelerland klaus peter kappest
© foto Klaus Peter Kappest

Dicht bij de natuur

In het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald wandel je over smalle paden in de ongerepte natuur en met een beetje geluk kruist een van de inheemse wilde katten je pad. Er zijn in het Nationaal Park ook trekkingkampen te vinden. Ze liggen verscholen in het bos en je kan er je tent opzetten op de daarvoor bestemde platforms. Zo dicht bij de natuur zal je elders niet snel kunnen kamperen. De wandelmogelijkheden zijn haast onbeperkt: zo zijn er ook nog etappes van de 410 kilometer lange Saar-Hunsrück-klim die je door het natuurpark voeren. 

Bijzondere beeldenroute

Tijdens je wandelingen door het natuurpark Saar-Hunsrück maak je volop kennis met historische en hedendaagse kunst en geschiedenis. Zo is de Keltische ringmuur in Otzenhausen er te vinden, evenals de abdij Tholey – het oudste klooster van Duitsland met ramen van Gerhard Richter - en de stad St. Wendel met de Wendelinusbasiliek. Je kan er in de voetsporen van de beeldhouwers treden op de ongeveer 18 km lange beeldenroute, die je op weg van St. Wendel naar Bostalsee meer dan 50 sculpturen van kunstenaars uit de hele wereld toont. De wandelregio in Sankt Wendeler Land staat niet alleen voor kwaliteitspaden en natuurbelevenissen, maar ook voor een sterke verbinding tussen mens en natuur. 

Informatie

Meer informatie krijg je van op de website van Sankt Wendeler Land en Bostalsee

Touristik & Freizeit Sankt Wendeler Land, Am Seehafen 1, 66625 Nohfelden-Bosen, T +49 6851 801-8000
Ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan je meer informatie aanvragen.

wandelvakantie wendelerland2 klaus peter kappest
© foto Klaus Peter Kappest

Deel dit artikel