Geyerlei hangbrug Hunsrück
De Geyerlei © foto Dominik Ketz

De Hunsrück is een ruim 100 km lang, landelijk middelgebergte in het midden van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts met prachtige natuur een heel veel mogelijkheden om te ontspannen en van uw vakantie te genieten. De vakantieverblijven ontvangen gasten met open armen. U kunt er genieten van regionale gerechten met specialiteiten uit de bossen, velden en tuinen van de Hunsrück.

De hotels en pensions - vaak familiebedrijven – bieden voor elk wat wils. Vier-sterren-verblijven, midden in één van de stadjes of rustig aan de rand van het bos met een prachtig panorama over het mooie landschap van de Hunsrück, maar soms ook een beetje verstopt in de dalen in oude molens. Er is ook een ruim aanbod aan comfortabel ingerichte vakantiewoningen en vakantiehuizen, verspreid over de hele regio. Vrijstaande vakantiewoningen of huisjes in een vakantiepark bieden ruimte voor rustzoekers en gezinnen.

De gevarieerde natuur maak het wandelen in de Hunsrück zo bijzonder. Telkens weer beleeft u in de loop van het jaar nieuwe dingen, zowel in het bos als in de weilanden. In het voorjaar hebben de bossen een heldere, zachtgroene kleur, in de zomer zijn ze prachtig donkergroen en in de herfst hebben ze heerlijke, bonte kleuren.

wandelnieuws hunsrueck 1 burgkopf bei buedlich

In de herfst hebben de bossen heerlijke, bonte kleuren

Je voelt meteen de adrenaline in je bloed, als je de hangbrug Geierlay ziet. Gebouwd als een Nepalese hangbrug is deze hangbrug een indrukwekkende attractie voor ware avonturiers zonder hoogtevrees. Je moet wel een beetje een durfal zijn om over deze brug te lopen. Maar het uitzicht vanaf de brug en het het gevoel achteraf, dat je het toch maar gedaan hebt, zijn onbeschrijfelijk. Met een lengte van 360 meter was de brug na de opening anderhalf jaar lang de langste hangbrug van Duitsland. Momenteel is deze brug de op twee na langste voetgangershangbrug van Duitsland en draagt ze trots de bijnaam ‘mooiste hangbrug’. Deze bijnaam heeft de brug te danken aan de zwevende positie honderd meter boven een dicht bebost, diep Mörsdorfer beekdal tussen de plaatsjes Mörsdorf en Sosberg.

Ondertussen hebben al vele moedige wandelaars het tochtje over de brug gewaagd. Tot vandaag heeft de webcam bij het bruggenhoofd in Sosberg ruim 1,4 miljoen bezoekers geteld. En dat binnen zes jaar na de opening op 3 oktober 2015. Wandelaars kunnen de brug bereiken via een zijweg van het langeafstandswandelpad Saar-Hunsrück-Steig.

wandelniuews hunsrueck 1 burgkopf bei buedlich 2

Prachtig uitzicht van de Burgkopf bij Büdlich

U vindt een ruim aanbod gezellige en fijne hotels, pensions, herbergen, vakantiewoningen, vakantiehuizen en campings in de regio op de website van Hunsrück Touristik. U kunt selecteren op faciliteiten en direct boeken voor een verrassingsweekend of de volgende vakantie.

 

Deel dit artikel