mandrack passage eifel naturpark delux
De Mandrack Passage in Naturpark delux © foto Eifel Tourismus GmbH - Dominik Ketz

De grensregio tussen Eifel en Luxemburg verwent wandelaars met fijne wandelpaden en geweldige panorama’s. Rotslandschappen, weilanden met stromende beekjes, de ruige bergrug Schneifel, het zonnige Sauer-en Prümdal en veel ruimte om te wandelen; de rondwandelingen in het NaturWanderPark delux bieden alles wat het wandelhart begeert.

De veelzijdige landschappen van het Luxemburgse Müllerthal en de Éislek – Luxemburgse Ardennen staan evenals de Südeifel garant voor een inspirerende wandelvakantie. Ook culinair komen de wandelaars niets te kort.

Maar welke wandelroute ga je eerst wandelen? Die keuze is niet eenvoudig, want alle 23 Premium-rondwandelwegen in het NaturWanderPark delux hebben hun eigen charme. Negen routes bieden letterlijk grenzeloos wandelplezier, omdat ze Duitsland en Luxemburg met elkaar verbinden. Zonder er erg in te hebben wandel je door twee landen; de natuur kent geen grenzen.

wandelnieuws naturpark deluxe ourtalschleife2 eifel tourismus gmbh dominik ketz

© foto Eifel Tourismus GmbH - Dominik Ketz

Steile rotswanden rijzen de lucht in. In de loop van duizenden jaren zijn hier bizarre rotsformatie ontstaan. Smalle wandelpaden lopen door de Teufelsschlucht en andere ravijnen. Het Plateau van Ferschweiler wijst in de richting van Luxemburg en vanaf de uitkijkpunten kan de wandelaar z’n blik over het landschap laten dwalen.  Mysterieuze paden lopen door bossen en venen en vertellen hun eigen verhalen. Er wordt verteld over smokkelaars die ooit via eenzame wegen de grens overstaken om de mensen aan beide zijden ervan te voorzien van begeerde goederen. Tegenwoordig zijn de slagbomen verdwenen en is een wandeling door een van de stadjes een verrijking van elke wandelvakantie. In Echternach, bijvoorbeeld, met zijn kleine winkeltjes en gezellige restaurants.

wandelnieuws naturpark deluxe ourtalschleife eifel tourismus gmbh dominik ketz

© foto Eifel Tourismus GmbH - Dominik Ketz

In het zonnige Sauer- en Prümdal worden zelfs hop en wijn verbouwd. Iets ruiger is het landschap in de Schneifel, maar dat maakt het gebied juist aantrekkelijk. De natuur laat zich hier van zijn ongetemde kant en in z’n volle kracht zien. De landschappen zijn weids en bieden wandelaars tijdens hun wandeltochten volop de ruimte. In de afgelegen Islek en langs de Our is de dagelijkse sleur ver weg. Adem de schone en frisse lucht in en de ontspanning begint. De beken banen zich een weg door bossen en weilanden en meanderen door beemden.

Gezellige restaurants en knusse vakantiewoningen zorgen voor een prettige en gezellige sfeer. Hier kun je ook uitstekend genieten van de culinaire lekkernijen uit de regio zoals Viez, een soort appelwijn uit de Südeifel en schnapps van fruit uit de boomgaarden. De drank wordt vaak geserveerd met dé specialiteit van de Eifel, Döppekooche: een hartige aardappelkoek die wordt gemaakt in een gietijzeren pan.

wandelniuews naturpark deluxe liboriuskapelle echternach eifel tourismus gmbh dominik ketz

© foto Eifel Tourismus GmbH - Dominik Ketz

Er zijn arrangementen beschikbaar vanaf € 189 per persoon, inclusief 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer, halfpension, lunchpakketten en wandeltips.

Meer informatie over de wandelroutes vind je op de website van Naturwanderpark.

Of bij Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstr. 1, 54595 Prüm.
Tel. +49 (0) 6551 96560, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel