struffelt heide eifelsteig
Wandelen over de Struffelt Heide © foto Eifel Tourismus - Dominik Ketz

De Premium-langeafstandswandelroute Eifelsteig hoort bij de Top Trails of Germany. De 313 kilometer lange route, goed voor 15 dagetappes, voert je van Aken naar Trier.

Wandelaars voelen zich de koning te rijk in de fascinerende, bergachtige landschappen: het Nationaal Park Eifel met de oerbossen van de toekomst, de Vulkaaneifel met z’n maarmeren of de zonovergoten, door de wijnbouw gevormde zuidelijke Eifelstreek liggen op je weg.

Elk van de 15 etappes tussen Aken-Kornelimünster en Trier schotelt je een nieuw landschap voor: het veen- en heidelandschap van de Hoge Venen, het rotsachtige Roerdal met het glinsterende water van de stuwdammen en het Nationaal Park Eifel, de Kalkeifel met grote jeneverbesgebieden en prachtige orchideeënweiden. Verwonder je over de kegelvormige heuvels en maren van de Vulkaaneifel, de loop van de Lieser en de Kyll en de indrukwekkende rode zandsteenrotsen ten noorden van Trier.

wandelnieuws eifelsteig butzerbachtal eifel tourismus gmbh dominik ketz

Het Butzbachertal © foto Eifel Tourismus - Dominik Ketz

Culinaire hoogtepunten

Onderweg geniet je in gastvrije dorpjes van comfortabele logies en overheerlijke streekspecialiteiten: printen (typisch Akense koekjes) en mosterd, cider en brandewijnen, overheerlijke kazen of zoete Dauner Morcheln - een chocoladespecialiteit. Veel restaurants langs de Eifelsteig verwennen je met hoogstaande kookkunsten. De ingrediënten komen vaak uit de weiden, bossen en tuinen van de Eifel. De Eifelsteig biedt veelzijdig avontuur: geurige jeneverbesstruiken op berghellingen, heldere beekjes in kloven of natuurlijke mineraalwaterbronnen, middeleeuwse burchten en dichte bossen smelten samen tot één bevrijdende natuurbelevenis.

wandelnieuws eifelsteig genovevahoehle eifel tourismus gmbh dominik ketz

Genovevahöhle © foto Eifel Tourismus - Dominik Ketz

Mooiste Wandelpad van Duitsland

Vanop de Eifelsteig vertrekken ook tal van gecertificeerde partnerroutes die perfect zijn voor een dagtocht of voor kortere meerdaagse tochten. Een mooi voorbeeld is het VulkaMaar-pad in de Vulkaaneifel rond Manderscheid en Meerfeld. Deze partnerweg van de Eifelsteig, bestaande uit twee etappes, is in 2021 genomineerd als Mooiste Wandelpad van Duitsland. De kans dat je je hier oprecht gelukkig voelt, is groot. Want als wandelaar stap je hier door een van de schilderachtigste stukken van de Eifel: bij Bettenfeld bewonder je het prachtige Windsborn-kratermeer, bij Meerfeld geniet je van een ongeëvenaard panoramisch uitzicht en bij Manderscheid lijkt de middeleeuwse kasteelruïne in de diepe Lieservallei weggelopen uit een schilderij.

Meer info op ​de website van de Eifelsteig.

Of bij Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstr. 1, 54595 Prüm.
Tel. +49 (0) 6551 96560, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wandelnieuws eifelsteig dauner maare eifel tourismus gmbh dominik ketz

Dauner Maare © foto Eifel Tourismus - Dominik Ketz

 

Deel dit artikel