De Eifelsteig © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz

Wandelplezier hebben is voor iedereen anders: voor de een is het een sportieve meerdaagse trektocht met rugzak, voor anderen een avontuurlijke dagtocht of een korte wandeling met het hele gezin. De Eifel biedt met de Eifelsteig en de zogenaamde 'Partnerwege' een veelzijdig netwerk van wandelroutes voor iedereen.

Soms met een cultureel, geologisch of historisch thema, en altijd met een hoofdrol voor de verrassende natuur.

Paradepaardje de Eifelsteig met veelzijdige mogelijkheden

Voor de sportievelingen die elke nacht ergens anders willen slapen is de Eifelsteig het summum. ‘Langs rotsen en water’ is het motto van de 313 kilometer lange wandelroute tussen Aken en Trier. Water kom je tegen in de vorm van geheimzinnige veengebieden zoals de Hoge Venen, glinsterende stuwmeren en beekjes die gemoedelijk door de dalen kabbelen. De explosieve kracht van de aarde is nog bijna voelbaar in de spectaculaire rotsformaties van de Gerolsteiner Dolomieten en de Maaren, de ronde meren van vulkanische oorsprong. Omdat elke wandelaar andere behoeftes heeft, biedt Eifel Tourismus een gevarieerd aanbod: van een korte of lange trektocht inclusief bagagevervoer tot een standplaatsreis. Nieuw zijn arrangementen met kortere etappes. Zo´n 10 tot 15 km per dag vinden veel wandelaars namelijk meer dan genoeg.

wandelvakantie eifelsteig 2015 007 kornelimünstereifel tourismus gmbh dominik ketz

De Eifelsteig bij Kornelimünster © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz

Mooie aanvulling: de Partnerwege

Soms volgen ze een stuk van de Eifelsteig, soms hebben ze een heel eigen verloop: de Partnerwege. Deze routes vergroten de wandelmogelijkheden links en rechts van de Eifelsteig en zijn een goede gelegenheid om de streek beter te leren kennen. In de Vulkaaneifel heten deze paden Vulkaneifel-Pfade. Het VulkaMaar-Pfad rondom burchtenstad Manderscheid is hiervan een mooi voorbeeld. Tijdens de 26,6 km lange tocht, die je in één of twee dagen kunt doen, krijg je imponerende natuur te zien: basaltzuilen, een ruig ravijn met de spannende naam Wolfsschlucht, een geheimzinnig kratermeer, een drooggevallen veen met zeldzame planten, sporen van lavastromen en als kers op de taart het idyllische Meerfelder Maar. Al dit natuurschoon samen met de schitterende uitzichten op het dal van de Lieser en de beide burchten van Manderscheid maken deze tocht zo spannend.

wandelvakantie eifelsteig butzerbachtaleifel tourismus gmbh dominik ketz

De Eifelsteig, het Butzerbachtal © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik-Ketz

WANDELARRANGEMENTEN

Eifel Tourismus biedt diverse arrangementen aan zoals een all-informule wandelen zonder bagage.

Ofwel wandel je de hele afstand, ofwel wandel je diverse etappes tussen 4 en 7 dagen. De hotels zijn

vooraf geboekt, de hoofdbagage wordt voor je van hotel naar hotel gebracht en een ontbijt- en lunchpakket zijn inbegrepen. Voor 7 nachten kan het al vanaf € 509 p.p. in een tweepersoonskamer.

Meer informatie: Eifel Tourismus, Kalvarienbergstr. 1, D-54595 Prüm, Tel. 0049 6551 96560, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of kijk op de Nederlandstalige website van de Eifelsteig.

wandelvakantie eifelsteig dreibornerhochebenedominik ketz stadt schleiden

De Eifelsteig bij Dreiborner Hochebene © foto Dominik Ketz

Deel dit artikel