Wandelen langs de wijngaarden © foto Marco Rothbrust

De vakantieregio Sonnige Untermosel met zijn idyllische Moezeldorpen ligt in Rijnland-Palts op slechts enkele kilometers van Koblenz. Het spectaculaire rivierlandschap is een eldorado voor iedereen die van buitenactiviteiten houdt en een uniek uitzicht op de Moezelvallei wil ervaren.

Wandelen op premium niveau

Bijzonder opmerkelijk zijn de ‘premium’ rondwandelingen (wandelroutes van de hoogste kwaliteit) Traumpfade en Traumpädchen. In tegenstelling tot grote langeafstandswandelpaden, die dag na dag in etappes worden bewandeld, kunnen wandelaars op de droompaden kiezen uit dagtochten met verschillende lengtes, landschappen en thema's. Elke tocht is een hoogtepunt op zich. 

wandelvakantie untermosel 1 dominikketz

Een eldorado voor wandelaars © foto Dominik Ketz 

Zo biedt bijvoorbeeld de ‘premium’ rondwandeling "Traumpfad Bleidenberger Blicke" met zijn 12,8 kilometer een prachtig uitzicht op het Moezeldal. Het leidt je langs het kasteel Thurant, dat je uitnodigt tot een reis naar de middeleeuwen.De Traumpfädchen daarentegen zijn minder inspannende wandelroutes en beslaan korte afstanden en comfortabele paden tussen 3 en 7 km, zoals de ‘Traumpädchen Niederfeller Schweiz’ bewijst. De korte rondwandeling van 4,3 km maakt indruk met een heerlijke natuurbelevenis van met groen omzoomde bospaden en ‘prentenboekuitzichten’ op de Moezel. 

Sonnige Untermosel biedt actieve vakanties voor fijnproevers in een spectaculair rivierlandschap. Een mild klimaat, uitstekende wandelpaden en wandelvriendelijke, gastvrije accommodaties maken een Moezelvakantie tot een ware belevenis. 

De Moselsteig, kwaliteit onder je voeten

Met zijn 24 etappes en een totale lengte van 365 km is de Moselsteig niet alleen één van de langste, maar ook één van de meest gevarieerde kwaliteits-langeafstandswandelroutes van Duitsland. De route nodigt je uit om het Moezellandschap in je eigen tempo te ontdekken of herontdekken. 

wandelvakanties untermosel 2 ausoniusstein crmarcorothbrust

Uitzicht op het spectaculaire rivierlandschap © foto Marco Rothbrust

Wat is er nog meer te beleven?

Voor wie het liever rustiger aan doet, zijn er diverse ontspannende vrijetijdsactiviteiten in deze regio. Tijdens een boottocht kan je bijvoorbeeld het prachtige natuurlandschap van de Moezelstreek óók vanaf het water beleven. Of ga op historische ontdekkingstocht en bezoek er de kastelen, paleizen en musea. Of ​​bewonder de schilderachtige vakwerkhuizen in de lieflijkevele wijndorpen. En tijdens een dagtocht zijn er talrijke bestemmingen in de omgeving te ontdekken, zoals Schloss Eltz, de kabelbaan van Koblenz of de spectaculaire hangbrug Geierlay. 

Speciale tip

De VRM-gastenkaart biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen manier en zonder auto de regio te ontdekken. Met de gastenkaart kan je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Als gast die overnacht krijg je het ticket alleen van deelnemende logiesverstrekkende bedrijven. 

wandelvakanties untermosel luetzelforst wolfsdelle dominikketz

Genieten van de ongerepte bossen en landschappen © foto Dominik Ketz 

Informatie

Op de website van Sonnige Untermosel vind je alle benodigde informatie en/of onze gratis fiets- en wandelkaart ‘Here you go’, die je de verschillende fiets- en wandeltochten langs de Neder-Moezel laat zien. Of natuurlijk per telefoon VVV in Alken: T +49 2605 / 8472736 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel