IDTravel heeft met een speciale reden het Tannheimer Tal gekozen als bestemming voor enkele van haar populaire berghuttentochten. De ligging is in het noorden van Tirol nét over de Duitse grens en Het dal biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor sportievelingen onder ons.

Wie van afwisseling en actieve vakanties houdt, kan hier zijn hart ophalen. Daarmee maakt dit gebied zich geliefd bij groepen vakantiegangers met diverse interesses of juist een combinatie van verschillende mogelijkheden.

Speciaal voor wandelaars met kinderen of voor hen die een huttentocht willen maken zonder al te veel inspanning, hebben wij twee mooie huttentochten uitgezet. Met keuze uit een 5-, 6- of 7-daagse variant op verschillende niveaus.

wandelvakantie tanheimer tal hut

De start is altijd vanuit Gasthof Kreuzeck in Weissenbach, waar u ook uw auto gratis kunt parkeren voor de duur van uw tocht. U kunt starten via een kabelbaan of al meteen een kleine klim maken. Ook op enkele andere punten wordt u ‘ondersteund’ door een ritje met de kabelbaan als u dat wenst. En voor uw kinderen zijn onderweg of aan het eind van de tocht allerlei leuke activiteiten. Zij zullen zich niet snel vervelen: ze kunnen bij aankomst in één van de hutten met de skelter naar beneden suizen, een heerlijke plons nemen in een kraakhelder meer of - hangend in een tuigje -genieten van het avontuur van een ‘Kletterwald’ (klimbos).

U overnacht in meerpersoonskamers of slaapzalen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner met lokale producten en bij het ontbijt maakt u uw lunchpakketje voor onderweg.

Afhankelijk van de uitstekend bewegwijzerde route die u kiest, bent u 2 tot 5 uur onderweg. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om onderweg uw tocht met een nacht te verlengen om te genieten van de prachtige omgeving, terwijl u uw spieren even extra rust geeft.

wandelvakantie tanheimer tal hut2

Tip: Verleng uw vakantie met een paar dagen voor o.a. een prachtige fietstocht. Het Tannheimer Tal beschikt over een 25-tal bewegwijzerde zeer populaire routes. Bezoek Schloss Neuschwanstein of ga op zoek naar de Highline179-brug die in het Guiness Book of Records vermeld staat als de langste voetgangershangbrug ter wereld in Tibetaanse stijl!

Kortom: de berghutten in de Tiroler Alpen zijn ideaal voor families. Of als u eens wilt proeven van een berghuttentocht, als u dit nooit eerder gedaan heeft. U vertoeft in een omgeving die heel wat te bieden heeft en die u niet snel zult vergeten.

Bezoek de website van IDTravel voor meer informatie over onze tochten in het Tannheimer Tal in Tirol

Deel dit artikel