De Hohe Tauern is Oostenrijk op haar mooist. Het grootste nationale park van het land krijgt zelfs de doorgewinterde bergwandelaar keer op keer stil. Een huttentocht Oostenrijk laat je in dit gebied kennismaken met zowel de lieflijke als de ruige kant van het bergleven.

Etappes met flink wat hoogtemeters en afdalingen leiden naar knusse berghutten waar te midden van spectaculaire panorama’s wordt gerust en geproost met gelijkgestemden.

Nationaal Park de Hohe Tauern is gelegen tussen de pieken van Salzburg, Karinthië en Tirol. Bergbeklimmers weten het park goed te vinden vanwege de Grossglockner; met 3789 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Wie in plaats van een beklimming liever kiest voor een uitdagende meerdaagse huttentocht, wordt op de wandelpaden in de Hohe Tauern beloond met een overdaad aan rust en ruimte.

oostenrijk 2

In het spoor van de Romeinen

Midden in de Hohe Tauern ligt het kleine Alpendorp Mallnitz, een mooi startpunt voor een huttentocht Oostenrijk. Mallnitz is vanuit Nederland namelijk uitstekend bereikbaar met de trein; een ontspannen manier om aan je tocht te beginnen. In de directe omgeving kan je bovendien prachtige routes lopen ter voorbereiding op de dagetappes van hut naar hut. De huttentocht begint in het nabijgelegen Bad Hofgastein; met Mallnitz verbonden via een panoramische treinrit die je alvast een kijkje geeft in de landschappen waar je tijdens de tocht te voet doorheen trekt. Vanuit Bad Hofgastein leidt de huttentocht Oostenrijk afwisselend over uitdagende bergpassen, langs bergflanken en over groene almweides. Bergwandelaars treden in de Hohe Tauern in het voetspoor van de Romeinen, die deze route gebruikten voor de handel. Onderweg zijn er heel wat hoogtepunten, zoals het bestijgen van de Alpenhoofdkam richting de Hagener Hütte, maar ook de panoramische afdalingen langs beekjes en watervallen.

Het pure bergleven

Het bergleven zoals je dat tijdens een huttentocht Oostenrijk kunt ervaren, zit hem niet alleen in de spectaculaire uitzichten en frisse berglucht, maar ook in de gastvrijheid en lokale keuken onderweg. Kenmerkend voor de Hohe Tauern zijn de almhutten op de route waar door gastheren- en vrouwen zelfgemaakte producten uit het nationale park worden aangeboden of verwerkt in heerlijke gerechten. Bij het geluid van koeienbellen en met uitzicht op de bergtoppen is het volop genieten van een lokaal gebrouwen Unsas biertje of een stevige Graukas soep; een traditionele Tiroolse kaassoep. De dagetappes eindigen bij berghutten op de mooiste locaties, waaronder het Niedersachsenhaus, waarvandaan je bij helder weer zicht hebt op het hoogstgelegen bergstation van Europa.

oostenrijk 3

Ga mee op een huttentocht Oostenrijk met Better Places

Vind jij het leuk om jezelf uit te dagen en doe je dat graag in goed gezelschap? Ga dan mee met een huttentocht Oostenrijk van Better Places. Bij deze reisorganisatie boek je wandelreizen in een kleine groep van maximaal 8 tot 12 deelnemers en onder begeleiding van een ervaren berggids. Door de kleine groepen blijft het persoonlijk en kan je onderweg overnachten in kleinschalige accommodaties op de mooiste plekken. Tegelijkertijd profiteer je van een volledig verzorgde reis zodat jij onbezorgd in het avontuur kunt stappen en volop kunt genieten van de mooie route en gezelligheid onderweg.

De huttentocht Oostenrijk is geschikt voor wandelaars met een goede conditie en ervaring in de bergen. De route leidt over goed begaanbare paden maar kan op sommige stukken wel uitdagend en stijl zijn. Gemiddeld wandel je per dag tussen de vijf en zeven uur. Daarbij overbrug je gemiddeld zo’n 800 hoogtemeters per dag. Je loopt deze huttentocht met eigen rugzak op de rug. Op alle wandeldagen is er onderweg voldoende tijd om te pauzeren op mooie plekken of te genieten op het terras van een sfeervolle almhut.

Bekijk deze huttentocht Oostenrijk inclusief vertrekdata op de website van Better Places.

 

Deel dit artikel