Het noordwesten van Spanje, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurlijke bergwandelaars, wacht op jou. In de zomer van 2024 organiseert duurzame reisorganisatie Better Places een bijzondere wandelreis door dit gebied.

Met een kleine groep gelijkgestemden en een ervaren berggids trek je er acht dagen op uit in het spectaculair berggebied Picos de Europa.

Met de trein naar Spanje

Het avontuur begint in de trein. Je stapt 's ochtends aan boord van de Eurostar en nog dezelfde avond sta je midden in San Sebastian. Je eerste kennismaking met het noorden van Spanje is meteen een smakelijke: in San Sebastian kun je genieten van traditionele pintxos. Dat zijn kleine gerechtjes die meestal op een stukje brood worden geserveerd. Een tafel vol lekkers en een koude cerveza zijn de beste ingrediënten om je reisgezelschap voor de komende dagen te leren kennen.

wandelvakantie picos treinstation

Over de huttentocht door Picos de Europa

De huttentocht door Picos de Europa vertrekt op 25 augustus met maximaal acht wandelaars. De reis wordt begeleid door een ervaren berggids uit de regio die goed Engels spreekt. De wandelroute brengt je diep in het hart van het natuurgebied. In vier dagen verken je de grillige landschappen, hoge pieken, gletsjermeren en schitterende uitzichten. Elke dag loop je zo'n zes á zeven uur over goed begaanbare wandelpaden. Je krijgt te maken met flinke hoogteverschillen. Een goede conditie is geen luxe.

wandelvakantie lagos picos de europa

Spectaculaire start van de wandeling

Na een rustige start in San Sebastian, begint de trektocht op dag drie. Dan ontmoet je je lokale berggids, die het gebied goed kent. Een taxi brengt je naar het startpunt van je wandeltocht, Lagos de Covadonga, in het westelijke massief. Hier ontvouwt zich een van de meest iconische landschappen van Spanje, met twee helderblauwe gletsjermeren omringd door weelderige groene weiden en ruige rotsen. Het is een spectaculaire start van de huttentocht. Wie vol energie is energie kan de wandeling verlengen met een trektocht naar Mirador de Ordiales, waar je een waanzinnig uitzicht hebt over de Picos de Europa en de omliggende valleien.

wandelvakantie picos de europa geit

Dierenleven in Picos de Europa

In de prachtige Picos de Europa ontvouwt zich een rijke fauna die het avontuur nog groter maken. De Cantabrische gems is het symbool van dit gebied. Het geitachtige dier ga je ongetwijfeld tegenkomen tijdens de huttentocht. Er leven ook wolven en beren, maar die zijn schuw en verstoppen zich het liefst voor mensen. Ook kun je herten, zwijnen, vossen, patrijzen en hoenen tegenkomen. Kijk vooral ook omhoog voor majestueuze vogels zoals de steenarend, vale gier, slangenarend en lammergier. Die laatste is met succes opnieuw geïntroduceerd en heeft verschillende broedparen voortgebracht.

wandelvakantie picos de europa asturias 3

Trektocht vol hoogtepunten

De huttentocht door Picos de Europa barst van de hoogtepunten; letterlijk en figuurlijk. De pittige klim naar de Collado de la Mazada op ruim 2000 meter hoogte voert je door ruige landschappen, omgeven door kalkstenen kliffen. De beroemde Ruta del Cares is een smal pad dat dwars door een kloof snijdt, met aan de ene kant diepe afgronden en aan de andere kant hoge rotsen. Bij de steile klim naar Canal de Trea zul je soms op handen en voeten moeten klauteren. Het harde werken wordt beloond met een panoramisch uitzicht op het Centraal Massief. Al met al is de huttentocht door Picos de Europa een wandeling waar je nog lang over na zult praten.

wandelvakantie drinkfles san sebastian spanje

Huttentocht met Better Places

De huttentocht door Picos de Europa wordt georganiseerd door duurzame reisorganisatie Better Places. De huttentocht is gepland van 25 augustus tot en met 1 september 2024. De groep bestaat uit maximaal acht gelijkgestemde reizigers en wordt begeleid door een lokale berggids. Tijdens de huttentocht slaap je in sfeervolle berghutten en een casa rural. In San Sebastian slaap je in een 3-sterrenhotel in het centrum van de stad. Ben je klaar om de Spaanse wildernis te ontdekken? Boek dan nu je plek en laat je betoveren door de Picos de Europa.

Ga voor meer informatie naar website van Better Places

 

Deel dit artikel