© foto WBT/Bruno D'Alimonte

In de Belgische Ardennen zijn voor wandelaars mogelijkheden te over om wandelen en stedenbezoek te combineren. We geven hieronder vijf opties die zeer de moeite waard zijn. Bij een citytrip in de Ardennen combineer je wandelen, natuur, cultuur en lekker eten en drinken moeiteloos...

Naar de Belgische Ardennen zonder auto: met de trein, de fiets en te voet

Ga eens op stap in een langzame modus. Verken de regio met de trein, de fiets en te voet. Hoe dit werkt? De wandelroute begint altijd bij een treinstation. Je hebt dan de keus uit reizen met trein en fiets óf met trein en te voet. De routes zijn ook nog onderling te koppelen, waardoor je de mogelijkheid hebt diverse routes te combineren. Probeer bijvoorbeeld de route Charleroi – Erquelinnes. Kijk hier voor meer informatie.

wandelvakantie stedentrips wbt christophe vandercam spirou a la gare de charleroi sud

© foto WBT/Christophe Vandercam

Street Art wandeling in Charleroi

Prikkel je zintuigen en volg de wandelroute door Charleroi: een landschap dat heel wat emoties opwekt. Charleroi werd vroeger dikwijls bekritiseerd, toch heeft juist dit rijke industriële verleden ervoor gezorgd dat Charleroi nu een trendy bestemming is geworden. Het is de perfecte mix van industriële historie, Street Art, het stripverhaal en de alternatieve cultuur. Kijk hier voor meer informatie.

wandelvakantie stedentrips wbt isabelle harsin charleroi street art

© foto WBT/Isabelle Harsin

Wandelen en bier proeven

Houd je van bier en van lange afstanden wandelen? Dan is dit de leukste route van Wallonië. Deze Waalse Trappistenabdijroute verbindt Orval, Rochefort en Chimay. Je kunt een deel van de route van 290 km op je eigen tempo wandelen en tegelijkertijd ontdek je alle rijkdommen van de natuur en de gastronomie. Kijk hier voor meer informatie.

wandelvakantie stedentrips malmedy c david samyn 113

© foto David Samyn

Romantisch Namen, shoppen langs het water

Wandelen in Namen betekent struinen door charmante steegjes, de tijd nemen om te stoppen voor een leuk boetiekje of bourgondisch genieten van Waalse lekkernijen in een restaurant.

Tip: Neem de kabelbaan naar de Citadel, het hoogste punt van de stad waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt. De kabelbaan overspant de rivier de Samber op een hoogte van 103 meter. Bezoek daarna de citadel en haar imposante ondergrondse netwerk. Kijk hier voor meer informatie.

wandelvakantie stedentrips wbt denis closon namur

© foto WBT/Denis Closon

Citytrip met bezoek aan de Grot van Dinant

Dinant, bekend dankzij de beroemde uitvinder van de saxofoon Adolphe Sax, ligt tussen de klif en de Maas. De stad nodigt je uit om van het water te genieten, musea en de citadel te ontdekken en de Grot van Dinant La Merveilleuse te bezoeken. Het lint huizen en winkels langs de oevers van de Maas biedt een prachtig zicht op de Citadel. Op 12 minuten lopen van het centrum vind je de grot La Merveilleuse. Deze wordt beschouwd als een van de mooiste grotten van België. Kijk hier voor meer informatie.

wandelvakantie stedentrips wbt bruno d alimonte dinant art on sax

© foto WBT/Bruno-D'Alimonte

Deel dit artikel