© foto's Le Champion

Al 4.500 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de 11e editie van de 30 van Zandvoort, die plaatsvindt op zaterdag 25 maart. Het wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion staat bekend om haar afwisselende routes en dat blijft niet onopgemerkt bij wandelliefhebbend Nederland...

Deze editie kunnen alle wandelaars voor het eerst kiezen om een ronde over het Circuit Zandvoort te wandelen, met de speciale One Lap (4 km) ticket. Haast is daarvoor wel geboden, want er zijn voor de One Lap slechts 500 tickets beschikbaar. Inschrijven kan via de website van de 30 van Zandvoort

wandelnieuws 30vanzandvoort strand

Ruim een op de drie wandelaars kiest voor deze One Lap (4 km) en gaat het indrukwekkende circuit trotseren. De zonsopkomst zorg in de vroege ochtend voor unieke plaatjes van de curbstones, de steile bochten en de hoofdtribune. Er zijn nog maar 500 van deze extra tickets beschikbaar, dus aan populariteit niets te klagen voor de organisatie. Naast de unieke startlocatie op Circuit Zandvoort genieten deelnemers onder andere van het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland, het Noordzeestrand en de gezelligheid in het centrum van Zandvoort.

Een van de hoogtepunten op de 30 km-route is het Landgoed Duin & Kruidberg, dat na een jaar afwezigheid weer aan de route is toegevoegd. Verder vangen deelnemers een glimp op van Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km-wandelaars wandelen langs het mooie Vogelmeer en ’t Wad richting de Hemelse Pannenkoek, waar beide afstanden elkaar weer tegenkomen. De 30 van Zandvoort heeft een van de meest diverse wandelroutes van ons land, waarin cultuur, natuur, entourage en het circuit centraal staan.

wandelnieuws 30 van zandvoort duinen    

Wandel mee en steun kankeronderzoek Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Maar ook kunnen ze zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. De wandelaars dragen zo bij aan onderzoek over de inzet van draagbare technologie, geavanceerde smart-watches. Met deze smartwatches kunnen de, vaak vervelende, bijwerkingen van de behandelingen tegen kanker vroegtijdig gesignaleerd worden. Daarmee kunnen ernstige complicaties mogelijk voorkomen worden.

Inschrijven Inschrijven voor de 30 of 18 km is mogelijk t/m maandag 13 maart of tot de deelnemerslimiet is bereikt, via de website van de 30 van Zandvoort.

wandelnieuws 30 van zandvoort finish

Deel dit artikel