De helft van werkend Nederland heeft een zittend beroep. Zo’n 4 miljoen Nederlanders zitten veel en veel te lang op een normale (werk)dag. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers met een zittend beroep gemiddeld 9,1 uur per dag zitten...

Dus… de hoogste tijd voor verandering! Stichting Wandelnet en de Provincie Utrecht vinden dat wandelen een vast terugkerend onderdeel moet worden van de normale werkdag. Ze roepen werkend Nederland op om het zitten te onderbreken door mee te doen aan de Wandel Tijdens Je Werkdag 2023 (WTJW '23).

Hoe kan je meedoen?

Als individu kan je deelnemen aan WTJW '23. Deelnemen als individu is gratis. Nadat je hebt aangemeld krijg je van Wandelnet tips, tricks, feitjes en weetjes om wandelen op een werkdag in te passen. Op de website van Wandelnet vind je hierover nog veel meer informatie.

wandelnieuws wandeltijdenswerkuren 2

Woonwerkreis

De Wandel Tijdens Je Werkdag is voortgekomen uit een ludieke tweet die viral ging in 2015. De voorloper, de Wandel Naar Je Werkdag, werd een enorm succes. Aan de oproep om op deze dag (deels) van-en naar het werk te wandelen werd massaal gehoor gegeven. En nog steeds kan wandelen naar je werk een oplossing bieden om meer te gaan bewegen. Parkeer de auto gerust een stukje verder op, stap een halte eerder uit en wandel de rest van de afstand naar je werk!

Vast onderdeel

Het best is van wandelen een vast onderdeel van je werkdag te maken! Begin met deelname aan de WTJW ’23 en ontvang online leuke tips, tricks en handvatten, waarmee jij het wandelen op een werkdag ook echt in de praktijk kan brengen. Vergeet vooral niet om je activiteit aan te melden bij Wandelnet.

 

Deel dit artikel