Na de succesvolle herstart van de Cantharel Internationale Vierdaagse Apeldoorn in 2022 wordt ook dit jaar de 4daagse Apeldoorn weer georganiseerd. De 68e editie van het populaire evenement wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli 2023. Vanaf woensdag 15 februari kunnen liefhebbers zich inschrijven via de website...

Tienduizenden wandelaars hebben jarenlang genoten van de prachtige Veluwse natuur: de unieke bossen, de heidevelden, de zandverstuivingen en sprengen. Maar ook van de schilderachtige Veluwse dorpjes als Beekbergen, Loenen, Vaassen, Hoenderloo en Hoog Soeren. En niet te vergeten de Veluwse highlights als Stadspark Berg &Bos, het paleispark van Kroondomein Het Loo en vanzelfsprekend ook Paleis Het Loo.

De Apeldoornse vierdaagse is een mooie combinatie van diverse wandelliefhebbers. Je vindt er de traditionele wandelsporter – de kilometervreter - maar ook de recreatieve wandelaar kan er een wandeltrip op maat samenstellen. Je kan kiezen uit diverse afstanden: 12, 20, 30 en 40 km. Verder heb je de keuze om één, twee, drie of vier dagen te lopen. Of je nu loopt voor een prestatie of voor je plezier, je gezondheid of sociale contacten op te doen: iedereen is welkom. 

Meer wandelaars in Apeldoorn

“Vorig jaar was de aanloop weer even wennen”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de organisatie, “maar het weerzien met deelnemers en vrijwilligers was als vanouds. Deelnemers waren weer net zo enthousiast over onze routes, de gezelligheid en de vriendelijkheid van onze vrijwilligers als altijd en ze waren blij dat ze weer bij ons konden lopen”.

wandelnieuws apeldoorn4daagse foto 2

De organisatie wil het wandelen in Apeldoorn zoveel mogelijk stimuleren. Woudenberg vertelt: “De organisatie heeft als doel de komende jaren de bekendheid en de zichtbaarheid van het evenement verder uit te breiden, zodat nog meer wandelaars verleid en uitgedaagd worden om hier te komen wandelen. De uitgangspunten voor ons evenement blijven de kernwaarden die door de deelnemers zo gewaardeerd worden: wandelen in de natuur, de toegankelijkheid en laagdrempeligheid van het evenement om zo met plezier op een gezonde manier in beweging te zijn”. De organisatie heeft plannen om haar activiteiten verder uit te breiden om zoveel mogelijk mensen aan zich te binden en aan te moedigen om in Apeldoorn te komen wandelen.

Nieuwe routes

Elke dag vindt de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn plaats in een ander gebied van Apeldoorn. Ook dit jaar zijn er weer een aantal veranderingen in de routes. Deze wijzigingen zijn gecreëerd om er voor te zorgen dat deelnemers royaal kunnen blijven wandelen in de natuur. Dag 1 speelt zich af rondom Ugchelen, Beekbergen en Loenen. Paleis Het Loo komt op dag 2 aan bod, waarbij de 30 en 40 km ook richting Vaassen gaan. Dag 3 brengt de deelnemers naar het Orderbos, Berg en Bos, Hoog Soeren en bij de 40 km zelfs Radio Kootwijk. Op de laatste dag, dag 4, gaan wandelaars richting Het Leesten, en bij de 30 en 40 km ook nog via Hoenderloo, naar de finish. Alle deelnemers worden aan de finish met vrolijke muziek begeleid richting de dikverdiende bloemen en warme ontvangst door organisatie, vrienden en familie.

wandelnieuws apeldoorn4daagse foto 3

Geniet ook van de unieke natuur op de Veluwe tijdens deze gezellige Vierdaagse en kies de afstand én het aantal dagen dat past bij je doel en je gezondheid.

Deelnemers die zich vóór 28 februari inschrijven voor de 4daagse Apeldoorn kunnen op vertoon van het inschrijvingsbewijs gratis meewandelen met de Midden Veluwetocht op 4 en 5 maart. vanaf van der Valk hotel De Cantharel Ugchelen.

Inschrijven

Inschrijven voor de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn kan vanaf woensdag 15 februari via de website.

Deel dit artikel