Foto: NPO 3FM/Ben Houdijk
Foto: NPO 3FM/Ben Houdijk

De eerste editie van 3FM Serious Request: Lifeline heeft in totaal 1.308.889 euro opgebracht voor drie goede doelen van het Rode Kruis: reanimeren in Nederland (477.963 euro), bescherming tegen natuurgeweld (378.963 euro) en noodhulp bij oorlogen en conflicten (451.963 euro).

Drie teams van 3FM-dj's zijn de afgelopen week door heel Nederland gelopen om acties te bezoeken en geld op te halen waar levens mee gered kunnen worden.

Tijdens de eindshow in TivoliVredenburg in Utrecht werden 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Eva Koreman, Rob Janssen, Jorien Renkema, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen feestelijk onthaald na hun lange wandeltocht door heel Nederland. Samen met Frank van der Lende maakten de drie dj-teams het eindbedrag bekend.

Nederland kwam de afgelopen week in groten getale in actie en ook langs de looproutes staken actievoerders de 3FM-dj's massaal een hart onder de riem. NPO 3FM kijkt terug op een hartverwarmende eerste editie van het nieuwe concept: 

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: "We zijn ontzettend trots dat we met deze eerste editie van dit nieuwe concept van 3FM Serious Request: Lifeline, Nederland in actie hebben kunnen laten komen voor het Rode Kruis en dat we daarmee dit prachtige bedrag hebben opgehaald waar honderdduizenden mensen mee geholpen kunnen worden. Ook is het ons gelukt om veel aandacht te genereren voor de drie goede doelen. Bewustwording rondom deze goede doelen van het Rode Kruis is waar 3FM Serious Request: Lifeline ook om draait."

In de week voor kerst (18-24 december) trokken drie teams met 3FM-dj's vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze maakten een barre tocht door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht. De dj's maakten 24 uur per dag live radio vanuit heel het land en konden via livestreams online en op televisie gevolgd worden. 

Deel dit artikel