Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

In 2018 zijn tot nu toe tien verschillende wolven vastgesteld in Nederland, waarvan zes wijfjes. Dat blijkt uit onderzoek door Wageningen Environmental Research (WENR).

In de periode augustus tot en met oktober 2018 zijn twee nieuwe vrouwelijke wolven gesignaleerd en één wolvin die al eerder was aangetroffen. De andere zeven wolven die eerder dit jaar werden gesignaleerd zijn in deze periode niet meer waargenomen. Dit brengt het totaal aantal wolven dat tot nu toe in 2018 in ons land werd gesignaleerd op tien: zes wijfjes en vier mannetjes.

Eerder meldde WENR op basis van genetisch onderzoek dat afgelopen voorjaar acht wolven Nederland hebben aangedaan. Dit is gebaseerd op DNA-monsters die  verzameld waren in de periode januari tot en met juli 2018. Recent is de analyse afgerond voor DNA-monsters uit de periode augustus tot en met oktober 2018. De monsters bestonden uit DNA van keutels die mogelijk van een wolf afkomstig waren, aangevuld met DNA afgenomen uit bijtwonden van aangevallen schapen.

Deel dit artikel