De 67e editie van de Apeldoornse Vierdaagse vindt van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 juli plaats. Ook dit jaar kun je verschillende afstanden tussen de 12 en 40 kilometer lopen.

Het groene wandelevenement, die geheel wordt georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers, kenmerkt zich behalve door de natuur, ook door de gezellige sfeer. Zo is er bij de rustpunten langs de route en op het start- en finishterrein een warm onthaal met een gevarieerd muziekprogramma.

wandelnieuws apeldoor4daagse 2

Laagdrempelig karakter

Met het laagdrempelige karakter spreekt de Apeldoornse Vierdaagse niet alleen de ‘doorgewinterde vierdaagse wandelaars’ aan. Het wandelevenement is namelijk helemaal naar eigen wens vorm te geven. Zo hoef je niet persé vier dagen te wandelen, maar kun je je ook opgeven voor losse dagen, korte en lange afstanden.

Ondanks het enthousiasme van de trouwe deelnemers is het aantal inschrijvingen wat lager dan in eerdere jaren. Er zijn een kleine 1.700 aanmeldingen voor de Vierdaagse en daarnaast hebben zich nog 441 daglopers aangemeld. “Maar we verwachten nog last-minute inschrijvingen”, meldt Hans Verbeek, die als bestuurslid van de stichting verantwoordelijk is voor de inschrijvingen. De goede weersverwachtingen voor volgende week helpen natuurlijk ook.

Routes en bereikbaarheid

Het vertrek en de finish van alle routes zijn vanaf voetbalvereniging Victoria Boys. Met volop parkeergelegenheid is goede bereikbaarheid gegarandeerd. Het terrein ligt aan de rand van het bos en maakt dat je zo de natuur in wandelt. Maar welke routes en welke omgeving kun je verwachten tijdens de Vierdaagse van Apeldoorn?

De eerste wandeldag vertrekken de deelnemers richting Ugchelen en gaan alle routes door zeer bosrijk gebied, richting Beekbergen en Loenen. Met voor de langste afstand een rondje door de Loenermark.

De routes op de tweede dag staan in het teken van natuurpark Berg en Bos en het Paleispark van Kroondomein Het Loo. Waarbij de langere afstanden ook naar Vaassen gaan.

Ook op de derde dag gaan de routes van alle afstanden richting Berg en Bos en verder naar Hoog Soeren, over onder meer de Asselse Heide. De langste afstanden komen ook door de zandverstuiving van Kootwijk.

Dan is het alweer tijd voor de vierde en laatste wandeldag. Waarbij alle afstanden traditiegetrouw door de bossen naar Hoenderloo en vervolgens Caesarea lopen, waar een klein streekproductenmarkt staat opgesteld. En dan... op naar de welverdiende bloemen, medaille en warme ontvangst voor organisatie, vrienden en familie!

wandelnieuws apeldoorn4daagse 3

Aanmelden voor de Apeldoornse Vierdaagse kan nog!

Heb je je nog niet opgegeven voor de Apeldoornse Vierdaagse? Dat kan nog steeds! Ook inschrijven op de dag zelf is nog mogelijk. Je kan je opgeven voor de afstanden van 12 t/m 40 kilometer en zelfs losse dagen meedoen. Eigenlijk stel je hiermee dus helemaal je eigen evenement samen.

Ga voor aanmelden of meer informatie naar de website van de Apeldoornse Vierdaagse

Deel dit artikel