De bloeiende heide © foto Le Champion

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus staat de 4e editie van het Soester Wandelweekend op de agenda. De prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden in de omgeving van Baarn en Soest vormen het decor van dit zomerse wandelevenement, georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion.

Op zaterdag genieten de wandelaars van de Baarnse Bossendag en op zondag staat de Soester Duinendag op de agenda. Deelnemers kunnen op beide dagen kiezen uit drie prachtige routes van 10, 20 en 30 km. Op zondag kan er ook een rolstoelvriendelijke route van 3,5 km gewandeld worden die ook geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen.

wandelnieuws soesterwandeltocht 1

Prachtige onverharde delen in de de routes © foto Le Champion

Afwisselende routes

De routes brengen de deelnemers onder meer over landgoed De Paltz, langs Paleis Soestdijk, over Vliegbasis Soesterberg, door de duinen en bossen en over de bloeiende paarse heide. Deelnemers aan de afgelopen edities lieten weten dat het prachtige heidegebied een van de mooiste plekken is waar zij gewandeld hadden.

Dankzij de grote afwisseling in routes ontdek je tijdens het Soester Wandelweekend op beide wandeldagen nieuwe en vooral ook mooie plekken. Wandelaars kunnen twee dagen dezelfde afstand wandelen, maar ook twee dagen meewandelen met een verschillende afstand per dag.

wandelnieuws soesterwandeltocht 2

Wandelen over de oude vliegbasis van Soesterberg; hier stegen ontelbare F-16's op © foto Le Champion

Een ultieme beleving

Met indrukwekkende routes, veel gezelligheid onderweg en een sfeervolle finish is het Soester Wandelweekend een echt wandelfeest. Maar het kan nog leuker! Organisator Le Champion heeft een speciale app gelanceerd waarmee deelname aan het Soester Wandelweekend nog specialer wordt. Zo kunnen deelnemers met de LiveTracking-functie in de Le Champion app onderweg meer te weten komen over bijzondere plekken langs de routes en ontvangen zij ook andere leuke en nuttige informatie rechtstreeks op hun telefoon. Ook andere fiets-, hardloop- en wandelevenementen van Le Champion zijn in de app terug te vinden.

Wandelen voor het goede doel

Het goede doel van het Soester Wandelweekend is voor het tweede jaar op rij Teamuitbehandeld.nl, dat via een platform hulp biedt aan uitbehandelde patiënten en hun familieleden. Deelnemers aan het Soester Wandelweekend maken dankzij hun vrijwillige donaties aan Teamuitbehandeld.nl de wandelbeleving in Soest en Baarn nog specialer.

Inschrijven

Inschrijven is nog mogelijk t/m 8 augustus of tot de deelnemerslimiet is bereikt via de website van het Soester Wandelweekend.

wandelnieuws soesterwandelweekend 4

Genieten van de heerlijke natuur rond Soest © foto Le Champion

Deel dit artikel