© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De herfst is een heerlijk jaargetijde om uit wandelen te gaan. Vooral op dagen dat de laagstaande zon de prachtige herfstkleuren extra glans geven zijn bijzonder. Laat je tijdens je wandeltocht betoveren door de paddenstoelen om je heen en de geur van het najaar.

Het weer kan wél wat wisselvalliger zijn dan in de zomer, dus tijdens je herfstwandeling moet je op alles zijn voorbereid. Hieronder geven we je een aantal tips om met een goed gevoel op pad te gaan.

 • Waterdichte wandelschoenen

  Zorg ervoor dat je op pad gaat met wandelschoenen die waterdicht zijn. Niets is zo erg dan dat je binnen de kortste keren loopt te soppen in je schoenen. In de herfst is het vaak toch wat natter, zeker als je vooral over onverharde paden loopt. En mocht je met een rugzakje op pad gaan, vergeet dan niet óók een waterafstotende hoes mee te nemen.
 • Regenkleding

  Goede regenkleding mag niet ontbreken tijdens je herfstwandeling. Een goede regenjas weegt bijna niets, neemt vrijwel geen ruimte in en is eigenlijk onmisbaar. Ook handig als het net wat frisser wordt dan gedacht. Een capuchon op je regenjas kan erg handig zijn! Laat je bij aanschaf goed adviseren in een buitensportwinkel. De medewerkers kunnen je haarfijn uitleggen waarom het ene model wél en het andere juist niet geschikt voor je is. 
 • Eten en drinken

  Zorg altijd dat je voldoende eten en – vooral ook – drinken bij je hebt. Zeker in deze tijd dat de Covid-19 pandemie ons in haar greep houdt is dit heel erg belangrijk. Net als in de zomer moet je de vochthuishouding altijd op peil houden om uitdroging te voorkomen. En vind je een bidon of thermosfles lastig om mee te nemen, dan kun je ook nog denken aan een drinkzak/watertas. Dit is een drinksysteem in de vorm van een rugzakje, waarbij je met een slangetje je water altijd bij de had hebt.
 • Een pet, hoedje of muts

  In de herfst kan de laagstaande zon lastig zijn. Een pet of hoedje kan je behulpzaam zijn. Ook een zonnebril kan handig zijn om mee te nemen. Een muts is fijn als het onverwacht wat frisser wordt.
 • Powerbank voor telefoon of navigatiesysteem

  Veel wandelaars wandelen met de route op de telefoon of met een GPS-systeem. In het najaar zijn de temperaturen lager dan in de zomer en gaan de batterijen korter mee. Zorg ervoor dat je voldoende ‘peut’ hebt om je wandeling tot een goed einde te brengen. Een powerbank brengt hier uitkomst. Je wandelt in ieder geval met een fijner gevoel als je weet dat je telefoon of navigatiesysteem tot het eind toe blijft werken.
Deel dit artikel