Foto: Joris Bisschops
Foto: Joris Bisschops

De 12e Plus Wandel4daagse Alkmaar heeft bijna 6.000 wandelaars op de been gebracht. 

Na een feestelijke intocht door de binnenstad van d’Oude Stad Alkmaar, van muziekpunt naar muziekpunt, finishten de wandelaars op het Waagplein. Mede door het goede wandelweer waren er weinig uitvallers.

Met vijf verschillende routes van 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 kilometer kregen de deelnemers de plekken in de provincie Noord-Holland voorgeschoteld:, zoals het Noord-Hollandse strand en de duinen, maar ook historische locaties als de Ruïnekerk in Bergen en het Museum BroekerVeiling. Nieuw dit jaar was de Plus Wandel4daagse Alkmaar 2018 app met interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. En met de LiveTracking-functie was het voor vrienden en familie mogelijk om de wandelaars realtime te volgen via de registratiechip. 

Voor het tweede jaar is ’t Praethuys het goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. ’t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Vanaf de tweede editie wandelen zij al mee met een team aan de vierdaagse. Het team ontving, na binnenkomst op het Waagplein, een cheque ter waarde van € 8.361. Ten opzichte van vorig jaar is het bedrag meer dan verdubbeld. 

Dit jaar deden 249 wandelaars voor de 12e keer mee aan het meerdaagse wandelevenement. Zij hebben nog geen editie gemist. Dit jaar deed 32% van de wandelaars voor de eerste keer mee. De Plus Wandel4daagse Alkmaar werd dit jaar ook internationaal goed bezocht, er stonden deelnemers uit 9 verschillende landen aan de start. De 13e Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt in 2019 gehouden van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november.

Deel dit artikel