De wandeling opluisteren met een dagje kanoën, wandelen met een ezel of hangend aan een kabel naar beneden razen. Het is mogelijk in de Franse Ardennen.

Attractiepark Terraltitude beschikt over verschillende parcoursen met hangbruggen door boomtoppen. Ze verschillen in moeilijkheidsgraad van blauw tot zwart. Het gele parcours is speciaal aangelegd voor kinderen van 6 – 11 jaar. Voor durfals is er een bungeejumptoren. De echte waaghalzen gaan naar Fantasticâble, vliegen zonder. De deelnemer wordt in een speciaal tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo'n 1200 meter naar beneden raast. Het park ligt in Fumay in het noorden van de Franse Ardennen nabij de Belgische grens.

Het is ook mogelijk om op stap te gaan met een ezel. Er zijn verschillende ezeltochten: van 1½ uur tot een dag. Uiteraard kan men ook meerdere dagen op pad met een ezel met of zonder een gids. De ezel kan niet alleen de bagage vervoeren, maar ook kinderen als die moe beginnen te worden van het wandelen. De locatie van ezelverhuur Un Âne en Ardennes is Vaux-Villaine. Het is ook mogelijk om te overnachten in chalet La Cab'Âne aan de rand van een bos bij een rivier, geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Deel dit artikel