Traditioneel is voor veel wandelaars de Egmond Wandelmarathon hét begin van het nieuwe wandeljaar. Het is altijd weer de vraag wat de weergoden je eind januari zullen brengen.

Het ene jaar is het koud met sneeuw of regen, maar voor hetzelfde geld is het lenteachtig en schijnt er een heerlijk zonnetje. En één ding staat vast: het parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat is ronduit schitterend. Vanaf de start kun je elke dag kiezen uit twee verschillende routes: de Noordroute, die richting Bergen aan Zee gaat en de Zuidroute, waarbij je Castricum aan Zee aantikt. Je kunt ze natuurlijk ook allebei doen: als je voor het hele weekend inschrijft kun je beide routes bewandelen.

Beide routes van de wandeltochten leiden je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. Enerzijds is dat een pittige uitdaging, anderzijds heb je veel afleiding door het prachtige gebied waarin je vertoeft. Verder kun je kiezen uit twee afstanden, de 21,1 km - de halve marathonafstand – of de 10,5 km. Je hebt de vrije keuze welke route je wilt lopen en welke dag.

Begin het jaar goed en schrijf je in. Dat kan al op de website van de Egmond Wandelmarathon.

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk dan hieronder de aftermovie van de Egmond Wandelmarathon van 2019!

Deel dit artikel