Wandelen met trekkingstokken wandelen biedt lichamelijke als psychische voordelen. als je regelmatig wandelt belast je je lichaam - en met name je knieën- meer dan je zou willen. Als je ook nog een rugzak draagt wordt dit nog versterkt.

Gevolg is een grotere kans op overbelasting en vervolgens blessures. Door met stokken te wandelen ontlast je je knieën aanzienlijk.

Verder is bewezen dat mensen die met stokken wandelen minder vermoeid zijn na afloop. Bovendien herstel je beter en sneller. Doordat je minder vermoeid bent ben je ook scherper en daardoor maakt je minder snel een misstap. Tot slot zijn stokken regelmatig gewoon praktisch, als je bijvoorbeeld op een rotsachtig paadje loopt of je moet een kabbelend beekje oversteken.

Samengevat:

 • Minder belasting van spieren
  Je wordt minder snel moe dankzij het ontlasten van je enkels, knieën en heupen;
 • Van tweevoeter naar viervoeter
  Gelijke verdeling van krachten omdat de stokken fungeren als ‘extra paar benen’;
 • Meer uithoudingsvermogen
  Met stokken word je gedwongen om rechtop te lopen. Dankzij een rechtere lichaamshouding heb je de beschikking over een optimale longcapaciteit;
 • Extra stabiliteit
  Minder risico op uitglijden of vallen dankzij twee extra contactpunten.

uitrusting leki khumbu lite as productfoto

Ben je op zoek naar een bekwame en lichtgewicht trekkingstok, die ook nog eens in de lengte verstelbaar is?

Dan is de Leki Khumbu Lite AS de juiste keuze voor jou. Dit topmodel draagt niet voor niks de naam van de beroemde Khumbu Valley, die naar de Mount Everest leidt. De Khumbu Lite AS is verstelbaar tussen 100 en 135 centimeter en biedt een geweldige schokabsorptie. AS staat dan ook voor Antishock. De kwalitatief hoogwaardige Aergon 2K Cor-Tec grip ligt perfect in je hand en biedt, samen met de Soft Strap 2.0, optimaal comfort.

Ga naar de website van Leki voor meer informatie!

Deel dit artikel