GR5 in Franse Alpen © foto Shutterstock
GR5 in Franse Alpen © foto Shutterstock

Een meerdaagse wandeltocht doen, dat zit er nu even niet in. Maar ter vervanging hiervan kun je alvast plannen maken om ooit eens de GR 5 te bewandelen. Ter inspiratie is de nieuwe serie ‘GR5’ op de Belgische zender Eén meer dan de moeite waard.

Gisteren was de eerste aflevering; eentje die naar meer smaakt bij wandelaars… Heb je deze aflevering gemist? Kijk dan hier terug.

De GR5 behoort tot één van de populairste lange afstands wandelroutes in Europa. De route loopt van Hoek van Holland - via de Ardennen de de Alpen - naar Nice en is in totaal 2290 kilometer lang. Als getrainde wandelaar ben je er al gauw gemiddeld drie tot vier maanden zoet mee.

In deze nieuwe Vlaamse serie GR5 loopt een groep van vier twintigers de route die hun vriendin Lisa liep toen ze plotseling spoorloos verdween. Niemand weet wat er destijds gebeurde. Was het een ongeluk? Is ze vermoord? Of was het zelfmoord? De politie houdt het op het laatste, maar de familie legt zich daar niet bij neer…

Vrienden van Lisa besluiten dezelfde route af te leggen. Enerzijds als eerbetoon aan Lisa en anderzijds als ontsnapping aan het dagelijks leven. De vrienden willen de herinnering aan Lisa graag levend houden, maar tegelijkertijd worstelen ze ook met schuldgevoelens, eenzaamheid en fysieke klachten. Daarnaast zoeken ze naar het antwoord op de vraag: wat is er vijf jaar geleden met Lisa gebeurd? 

De vrienden hopen tijdens deze wandeltocht tevens weer dichter tot elkaar te komen, maar de onderlinge sfeer raakt bedrukt als Lisa’s vader op het laatste moment laat weten dat hij meegaat. Al snel volgen spanningen: er is onderweg weinig privacy en de last van het verleden is voortdurend voelbaar. De GR5 vormt een prachtig decor. De serie werd volledig op locatie gefilmd, op zo’n vijftig verschillende plekken in Europa. En dat is te merken ook: GR5 is een spannende dramaserie, maar het meest doet toch echt de route zelf. De serie levert schitterende beelden op, waardoor je eigenlijk steeds het verlangen voelt om zelf de wandelschoenen aan te trekken…

Als je de trailer wilt zien kijk dan hieronder.

Deel dit artikel