© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De vijfde editie van de Wandel naar je Werk-dag op 2 april a.s. is afgelast. Het merendeel van de werkende mens werkt vanwege de coronaperikelen momenteel thuis. Hierdoor heeft het weinig zin deze dag dit jaar te laten doorgaan.

Zoals je gisteren op tevoetonline hebt kunnen lezen is het wel zinnig zo vaak mogelijk de wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Behalve lichamelijk geeft dit ook mentaal een grote voorsprong op mensen die niet bewegen in de natuur.

Dagelijks een rondje lopen is een goede optie. Wandelen kan meestal 'van huis uit', zorgt voor de nodige ontspanning en een frisse neus. Bovendien bevordert het je creativiteit en verlaagt het je stressgevoel.

De Wandel naar je Werk-dag 2021 is overigens al wel ingepland: die vindt plaats op donderdag 8 april 2021. De Stichting Wandelnet stimuleert via de Wandel naar je Werk-dag het bewegen tijdens een ‘normale’ werkdag. Heel werkend Nederland wordt dan opgeroepen om (een deel van) de afstand van huis naar werk lopend af te leggen. De Wandel naar je Werk-dag biedt je de kans om een keer uit te proberen hoe is is als je te voet naar je werk gaat. Het is een andere manier om je te verplaatsen en maakt je tevens bewust van de voordelen van bewegen tijdens een werkdag, die veelal zittend wordt doorgebracht.

Deel dit artikel