© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Na een korte wandeling met je kinderen of kleinkinderen is het wellicht een idee om ze kennis te laten maken met wat boswachters zoal doen en beleven. Dat kan op zondag 24 en 31 maart. Dan houden boswachters van Natuurmonumenten van 14.00 tot 16.00 uur namelijk ‘spreekuur’ bij de Belevenisboerderij Schieveen.

Je kunt ze alles vragen over hun werk, het Rotterdamse platteland en over de dieren die er leven. Het spreekuur is op een leuke manier heel leerzaam en interessant voor zowel volwassenen als voor kinderen. 

Boswachter Natascha Hokke: “Het is fantastisch om met kinderen over de natuur te praten. We verwachten veel vragen van ze. Vooral over wat je als 'boswachter' zoal doet in een gebied als dit. Zeker als je in aanmerking neemt dat hier geen bos is.”

De aanwezige boswachters hebben op deze dagen een kist met opgezette dieren tot hun beschikking. “Die dieren roepen natuurlijk veel vragen op. Waarom een grutto zo’n lange snavel heeft bijvoorbeeld. Of hoeveel tanden een vos heeft”, aldus boswachter Natascha. “Kinderen vertellen vaak uit zichzelf verhalen uit de natuur. Iedereen heeft wel iets met de natuur, want natuur is overal.”

Op de Belevenisboerderij Schieveen kunnen de kinderen ook lammetjes aaien en spelen in de speelnatuur van OERRR. De toegang voor het vragenuurtje en de Belevenisboerderij is geheel gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Je vind verdere informatie op de website van Natuurmonumenten.

Deel dit artikel