Genieten van de mooiste wandeltochten doe je in Loon op Zand. Door deze gemeente, die is  uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2021, lopen vele prachtige wandelroutes, waarvan er een zestal gebundeld is in de app BeleefRoutes.

Met deze app heb je een persoonlijke gids bij je, die je vertelt wat er onderweg te beleven is en je wijst op de mooiste plekjes.

Interactief

BeleefRoutes zijn heel leuk. Onderweg krijg je automatisch allerlei extra’s. Leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of geschiedenis, een quiz of een spelletje. Dit voorzien van interessante tekstjes, foto’s en korte filmpjes. Zodra je mobieltje een highlight-zone ingaat, krijg je een geluidje, een knipperlichtje en/of een trilling. Dan valt er dus iets aardigs te beleven.

Zes BeleefRoutes

Ontdek aan de hand van de interactieve wandel- en fietsroutes hoe verrassend de Wandelgemeente van het Jaar 2021 is! Er zijn zes BeleefRoutes uitgezet in de gemeente Loon op Zand.

wandelroutes beleefroutes 2

Huis ter Heide

Landgoed Huis ter Heide is een verborgen pareltje. Je kunt heerlijk wandelen in dit waterrijke vogelparadijs. Tijdens je wandeling kun je allerlei bijzondere dieren bewonderen. Misschien kom je wel oog in oog te staan met Schotse Hooglanders. Dichter bij de natuur dan dit kom je niet.

wandelnieuws beleefroutes 3

Wandelen in historisch Loon op Zand

In 2019 bestond de gemeente Loon op Zand maar liefst 750 jaar. Verhalen van vroeger zijn er dus genoeg. Ben jij benieuwd hoe Het Witte Kasteel er uit zag in de Tweede Wereldoorlog? Of wil je weten waar vroeger het tramstation was? Met deze beleefroute ga je terug in de tijd en krijg je een historische rondleiding door het kerkdorp Loon op Zand. Bekijk deze route ook op de website  Bezoek De Langstraat.

wandelnieuws beleefroutes 4

Dierenwereld in De Loonse Duinen

Ga mee op ontdekkingstocht in de Brabantse Sahara, één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Welke dieren leven er in de duinen? En welke geluiden maken zij? Ga de strijd aan met elkaar om te kijken wie het meeste weet en geniet van de veelzijdigheid van dit mooie natuurgebied.

Roversbende van de Witte Veer

De Bende van de Witte Veer was een roversbende uit het jaar 1700. Deze bende heeft echt bestaan! De Efteling en jeugdboekenschrijver Paul van Loon hebben er een mythe van gemaakt, maar de bende beleefde allesbehalve sprookjes. Ga op pad door hun leefgebied en struin door de woestenij.

Speuren in Loon op Zand

De beleefroute ‘Speuren in Loon op Zand’ is een actieve tocht die je met meerdere teams tegen elkaar kunt spelen. Je wordt door middel van opdrachten door het hele dorp gestuurd en zo kun je proberen om het snelste team te zijn. Benieuwd naar de opdrachten? Download dan snel de route!

wandelnieuws beleefroutes 5

Fietsroute Flora & Fauna

Deze leuke fietstocht neemt je mee langs enkele prachtige plekken in het toekomstige landschapspark Pauwels. Je komt meer te weten over de flora en fauna in het gebied en hoe wij hun leven aangenaam houden. Bekijk de route ook op de website Bezoek De Langstraat.

App downloaden

Download de app BeleefRoutes, selecteer en download een route naar keuze en geniet van een prachtige en leerzame wandeling. Kijk hier voor meer informatie.

De Langstraat: tuin van Brabant

Gemeente Loon op Zand maakt deel uit van de groene vrijetijdsregio De Langstraat, gelegen tussen de attractieve steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Een Walhalla voor wandelaars. Neem maar eens een kijkje op  de website Bezoek De Langstraat en selecteer de mooiste routes. 

Voor een korte impressie kan je onderstaande video alvast bekijken!

Deel dit artikel