© foto Shutterstock

Ondanks all coronaperikelen zitten vrijwilligers in de omgeving van Alphen aan de Maas niet stil voor wat betreft de ontwikkeling van nieuwe Klompenpaden. Op vrijdag 16 juli werd er dientengevolge alweer het 100e Gelderse Klompenpad geopend: het Moas-Wetteringpad.

Honderd Gelderse Klompenpaden

Het Moas-Wetteringpad is een rondwandeling van 14km door het buitengebied van Alphen aan de Maas. De route start in het dorp Alphen bij lunchroom atelier Bij van Alles ’n Bietje. Je loopt onder meer door de uiterwaarden aan de Maas, langs de ontzandingsplassen en door boomgaarden. Tijdens de wandeling wordt duidelijk dat de bewoners hier eeuwenlang met het water leven en al sinds jaar en dag bezig zijn met de beheersing ervan: onderweg zie je oude Maasmeanders, watersnoodwoningen, een dijkmagazijn, een stuw en een waterkrachtcentrale met vistrappen. Het nieuwe Klompenpad sluit aan op het Tremelepad. Het is het derde Klompenpad in deze gemeente naast het Tremelepad en het Lauwsepad.

Brochure en app

Het Moas-Wetteringpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met routebeschrijving en uitleg over bezienswaardigheden zijn onder andere verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio. En zoals steeds weer: wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op opengestelde terreinen van grondeigenaren. Daarom zijn honden niet toegestaan in verband met verstoring van vee en wild. Dit is overigens duidelijk aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van een terrein.

Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op de speciale pagina van de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel