Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De provincie Gelderland houdt in september rond Prinsjesdag een Prinsjesestafette. Burgemeesters en wethouders uit Gelderland wandelen dan in tien etappes van Nijmegen naar Den Haag. Per etappe kunnen honderd wandelaars gratis meelopen.

Gekoppeld aan Prinsjesdag vindt jaarlijks het Prinsjesfestival plaats in Den Haag. Dit jaar is Gelderland partner. De provincie heeft de Nijmeegste Vierdaagse, het grootste wandelevenement ter wereld. Daarom wordt er een kleine Vierdaagse georganiseerd: de Prinjesestafette. De Nijmeegse burgemeester Bruls geeft op 10 september op het Vierdaagseplein  het startsein voor de Prinsjesestafette. Hij loopt dan mee over de Waalbrug naar Lent. Bestuurders van andere Gelderse gemeenten nemen deel aan de wandelestafette.

Deze vierdaagse-estafette vindt plaats voorafgaand aan Prinsjesdag. De start is in Nijmegen, waarna de wandelaars op donderdag 13 september in Den Haag zullen aankomen. Lange Poten, een bekende straat in het centrum Den Haag, is speciaal omgedoopt tot Via Gladiola. Meer informatie is te vinden op de site. Het thema van het Prinsjesfestival is dit jaar: ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?’ Volgens de organisatoren biedt de Prinsjesestafette de mogelijkheid om al wandelend met elkaar in gesprek te gaan.

Deel dit artikel