Drei Zinnen Berghotel Sexten Dolomieten
Avontuurlijk wandelen met op achtergrond Drei Zinnen

Het viersterren Berghotel is gelegen in het idyllische bergdorp Sexten in het uiterste oosten van Zuid-Tirol in de Dolomieten. Je vindt er niet alleen de indrukwekkende rotspieken Drie Zinnen, maar ook de zogenaamde Zonnewijzer van Sexten.

De artistieke duizendpoot Luis Trenker: dit is ‘de mooiste plek van de mooiste vallei van de wereld’

Dit wordt zo genoemd omdat de zon er elk heel uur op een andere bergtop van de Dolomieten schijnt. Volgens Luis Trenker, een beroemde artistieke duizendpoot uit Zuid-Tirol (o.a. filmproducer, schrijver, acteur, architect, alpinist en bobsleeër), ligt het Berghotel op ‘de mooiste plek van de mooiste vallei van de wereld’!

wandelnieuws wandern tourismusvereinsexten haraldwisthaler

Je kan vanuit het Berghotel eindeloos en prachtig wandelen © foto Tourismusverein Sexten - Harald Wisthaler

Het Berghotel is is bijzonder geschikt voor wandelaars, omdat je vanuit het hotel echt mooie en ook spectaculaire wandeltochten kan doen. Verder zal bij velen ook het gevoerde beleid aanspreken: het hotel is gebouwd met ‘materialen van de bergen’: steen, hout en glas. En de accommodatie is gelegen temidden van diezelfde imposante bergpieken. Het hotel gebruikt verder biologische, regionale en seizoensgebonden producten. Gezond en eerlijk.

wandelnieuws berghotelggbergesommer

Het viersterren Berghotel

En… je komt er zomer en winter aan je trekken. Zomers kan je bijvoorbeeld eindeloos wandelen, klimmen, via ferrata (avontuurlijke tochten langs stalen kabels) en mountainbiken. In de winter kan je er naar hartelust skiën, langlaufen en winterwandelen.

Meer informatie vind je op de Nederlandstalige website van het Berghotel.

Deel dit artikel