© foto's Shutterstock

In het Haringvliet ligt het natuureiland Tiengemeten. Voor wandelaars is het een genot om er te zijn, want je kan er werkelijk fantastisch wandelen. Je vindt er tal van gemarkeerde wandelroutes, variërend in lengte van 1,2 tot 10 km.

Voor wie liever een stukje verder wandelt is het goed te weten dat deze routes ook gemakkelijk zijn te combineren. De routes hebben spannende namen die veel moois voorspellen, zoals onder andere de Beverroute of de Wildernisroute. Voor de meest avontuurlijke wandelaars biedt Tiengemeten ook nog eens de mogelijkheid om er heerlijk te struinen door de natuur.

wandelnieuws tiengemeten 2shutterstock

Struingebied

Als je de vakantiewoningen in het oosten van het eiland bent gepasseerd ga je het ruige struingebied van Tiengemeten in. Hier mag je je helemaal uitleven en je eigen pad zoeken. Dit ruige struingebied is overigens het enige deel van het eiland waar honden niet welkom zijn, zelfs niet aan de lijn. Tussen het riet verschuilen vogels zich en we willen perse niet dat de rust van onze gevederde vrienden wordt verstoord.

Geocachen

Dagje genieten met de kids op Tiengemeten? Misschien is geocachen dan een leuk idee. Op het eiland liggen op zeer uitdagende plekken meerdere digitale schatten verstopt.

Klik hier voor meer informatie over Tiengemeten

wandelnieuws tiengemeten 3 shutterstock

Deel dit artikel