Op nog geen drie uur rijden van Nederland ben je al in het wandelparadijs Rijnland-Palts. Wandelen in zonovergoten wijnlandschappen, zwervend door gevarieerde bossen in de middelgebergten, cultuur beleven en – niet te vergeten - genieten van regionale lekkernijen. Rijnland-Palts, met zijn tien regio's, biedt een spannende mix voor je perfecte, actieve vakantie in de natuur.

In Rijnland-Palts kun je de prachtige rivierdalen van de Rijn, Moezel, Ahr, Nahe en Lahn of de middelgebergten Eifel, Hunsrück, Westerwald en Pfälzerwald (Paltserwoud) al wandelend of fietsend ontdekken. De wandelroutes - mét kwaliteitspredikaat - nodigen je uit om verschillende avontuurlijke tochten te maken in de regio met de meeste bossen, die tegelijkertijd het rijkst aan wijn is. Het grootste wijnbouwgebied in Duitsland vind je overigens ook in Rijnland-Palts: in Rijn-Hessen. Na een actieve dag in de natuur kun je bijvoorbeeld stoppen bij een wijnhuisje met eigen jonge wijn. Of bij een wandelhut of plattelandsherberg en er vervolgens genieten van een heerlijk, goed glas wijn.

Dit jaar wordt in Rijnland-Palts bijzonder veel aandacht geschonken aan de machtige en mystieke kastelen, sprookjesachtige paleizen en bijzondere kathedralen en kerken. Laat je er inspireren door de bewogen en rijke geschiedenis op heel bijzondere plekken. Ontdek er de verborgen schatten en maak kennis met het tijdperk van koningen, graven en ridders. Bekijk hier de video hierboven. 

Bezoek ook de nieuwe website van Rijnland-Palts en vind er je volgende wandelvakantie

Deel dit artikel