© foto Green Race
© foto Green Race

Na maandenlang verstoken te zijn geweest van georgansieerde wandelevenementen staan de eerste wandeltochten gelukkig weer op stapel. Zo staat eind augustus de derde editie van de Heuvelrug Wandel Tweedaagse alsnog in de planning, nadat deze prachtige tweedaagse natuurwandeltocht aanvankelijk noodgedwongen was geannuleerd.

De organiserende Stichting Green Race organiseert het evenement in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, waarbij een deel van de inkomsten wordt gedoneerd voor het behoud van flora en fauna in het Nationaal Park.

Heuvelrug Wandel Tweedaagse

In het weekend van 29 en 30 augustus 2020 organiseert Green Race de derde editie van de Heuvelrug Wandel Tweedaagse. Het evenement is een uitdagende wandeltocht door het prachtige bos- en heidegebied van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een aangenaam en afwisselend landschap om heerlijk van te genieten! Het is een evenement in en vóór de natuur!

wandelnieuws greenrace2020© foto Green Race

Op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus zijn er twee mooie routes uitgezet. Beide dagen wordt gestart vanaf Vakantiepark Bonte Vlucht, gelegen tussen Leersum en Doorn. De ene dag vertrek je in westelijke richting en de andere dag in oostelijke  richting. Ook nordic walkers zijn van harte welkom en bij de 10 km mag, mits goed aangelijnd, de hond ook meewandelen.

Je kunt kiezen om één dag of beide dagen mee te wandelen. Ook is het mogelijk op beide dagen te kiezen voor een andere afstand. Heerlijk flexibel dus en aan te passen aan de eigen agenda en wandelmaatjes.

Je hebt op beide dagen de keuze uit een wandeltocht van 10 km en één van 20 km. Tijdens de wandeling worden de stempelposten gecombineerd met een natuurlijk gelegen horecagelegenheid (bestaand of pop-up), waar je naar eigen wens een pauzemoment kunt inlassen. 

Bij start en finish wordt uiteraard gezorgd voor een veilige situatie voor iedere deelnemer. Het coronaprotocol staat op de website en wordt op de dagen zelf ook nog gecommuniceerd naar de deelnemers. Inschrijven is alleen vooraf mogelijk en vervolgens ontvang je als deelnemer per mail het tijdvak om te starten. Er wordt gestart tussen 9.00 en 10.30 uur; finishen kan tot 16.00 uur.

Op Vakantiepark Bonte Vlucht is overigens het eetcafé De Bonte Koe geopend, waar een drankje of een maaltijd genuttigd kan worden. En als deelnemer kun je er kamperen tegen een speciaal tarief! Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de Green Race Heuvelrug Wandel Tweedaagse!

Meer informatie vind je op de website van de Heuvelrug Wandel Tweedaagse.

Deel dit artikel