© foto Lahntal Tourismus Verband e.V.
© foto Lahntal Tourismus Verband e.V.

Een natuurbelevenis in het Outdoor-Zentrum Lahntal in Hessen: wandelen en daarna overnachten in een tipi of slapen als een hobbit. Want naast de klassieke campings heeft Hessen ook bijzondere overnachtingen te bieden. Ten noorden van Weilburg en Braunfels ligt het Outdoor-Zentrum Lahntal verborgen in het bos, te midden van schitterende natuur.

Tijdens een heerlijke wandeltocht door het Westerwald of een kanotocht over de Lahn is dit een bijzondere stop voor een onvergetelijke overnachting, die de reis nóg specialer maakt.  

Hier kunnen gasten bijvoorbeeld in het tipidorp overnachten: iedere tipi heeft ingebouwde houten bedden en een open vuurplaats met tafels en banken voor gezellige avonden rond het warme vuur. Brandhout kan men zelf meenemen, maar is ook ter plaatse te koop. Naast een slaapzak dienen gasten ook een slaapmatje of luchtbed mee te nemen. 

Een feest voor fans van Lord of the Rings is het sfeervolle ‘hobbithuis’. Het ligt deels ingebed in de bosgrond en is met zijn tot de grond reikende ramen ideaal om voorbijlopende dieren te bekijken en daarbij optimaal te relaxen en onthaasten.  

In het ‘hobbitkasteeltje’ kunnen gasten zich in een sprookje wanen. Dit bijzondere gebouw is ook geschikt voor grotere gezinnen en groepen. De toren en het huisje met dak van gras zijn een avontuurlijk verblijf voor maximaal negen personen. Of je nu heerlijk tot rust wilt komen in de rustzone met de dieren, je culinair wilt laten verwennen in het restaurant, of gezellig wilt barbecueën boven het knetterende kampvuur bij de tipi – het outdoor-centrum is een must voor natuurliefhebbers en iedereen die dat wil worden.

Meer informatie vind je op de website van het outdoor-centrum.

Deel dit artikel