© foto Judy Montizaan
© foto Judy Montizaan

Het Vrijheijtpad en het Thornspiccerpad zijn nieuwe Klompenpaden in de gemeente Elburg. Op 30 juli 2020 worden de startpanelen onthuld en kunnen de nieuwe paden bewandeld worden. Beide Klompenpaden maken deel uit van een netwerk van Klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Hiermee komt het aantal Klompenpaden op 127!

Het Vrijheijtpad is een rondwandeling van negen kilometer door het buitengebied van Elburg en is te verlengen tot veertien kilometer. Het is een wandeling langs oude verdedigingswerken, over kerkenpaden en oude landgoederen. 

Het Thornspiccerpad is een Klompenpad voor de ‘echte’ wandelaar want deze rondwandeling is maar liefst 20 kilometer lang. Wel is de route in te korten tot negen kilometer. De route loopt langs beken, over eeuwenoude kerkenpaden, door weilanden, heidevelden, zandverstuivingen en over fraaie landgoederen. 

Het Thornspiccerpad is gemarkeerd met paarse klompjes; het Vrijheijtpad gebruikt hiervoor groene klompjes. De Klompenpaden zijn verboden voor honden, zodat vee en wild niet worden verstoord. Daar waar de route gebruik maakt van reeds bestaande paden gelden er de heersende regels. Routenavigatie en informatie over het landschap en de cultuurhistorie is vanaf 30 juli beschikbaar via de Klompenpaden app.

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel