De St. Hubertus Lodge in Het Nationale Park De Hoge Veluwe © foto Shutterstock

Van 18 februari t/m 5 maart organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor de eerste keer de Hoge Veluwe Erfgoed Weken. De activiteiten in het Park staan in deze periode allemaal in het teken van cultuurhistorie, cultureel erfgoed, erfgoedbeleid, de collectie en historische verhalen.

Tussen 1909 en 1941 transformeerden Anton Kröller en Helene Kröller-Müller landgoederen en boerenenclaves tussen Otterlo, Schaarsbergen en Hoenderloo tot één samenhangend landgoed. Deels werd er ruimte geboden aan wild en deels aan kunst en architectuur.

Vooral door ook de kunst en architectuur aandacht te geven werd de basis gelegd van een uniek drieluik die het Nationale Park De Hoge Veluwe zo kenmerkt: natuur & landschap, kunst & architectuur en historische verhalen.

Tussen achttien februari en vijf maart 2023, in de voorjaarsvakantie, staan rondleidingen, excursies, workshops en lezingen twee weken lang in het teken van kunst, architectuur en historische verhalen. In dit programma zijn ook een aantal interessante wandelactiviteiten opgenomen. Voor de meeste activiteiten is het overigens nodig om je van tevoren in te schrijven. Een greep uit wat komen gaat:

De droom van Helene (wandeling)

Op 23 februari en 2 maart kan je deelnemen aan de wandeling: De droom van Helene. Een natuurgids neemt je mee naar de restanten van het nooit gebouwde 'Groote Museum' en naar de graven van het echtpaar Kröller-Müller op de flank van de Franse Berg.

Struinen en Hubertus (fietsen en wandelen)

Tijdens een gecombineerde fiets- en wandeltocht ontdek je het gebied tussen het centrum en Jachthuis Sint Hubertus. Een en ander geschiedt onder leiding van een natuurgids.

Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog (wandelexcursie)

Tijdens de Erfgoedweken kan je op 19 en 24 februari en 5 maart deelnemen aan de wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog. Je bezoekt dan het gebied rondom het vliegveld, een gebied waar je normaal gesproken niet mag komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. 

Meer informatie vind je op de website van Het Nationale Park De Hoge Veluwe

 

Deel dit artikel