© foto Shutterstock

Het is voor veel mensen deze winter elke dag Warmetruiendag. Vanwege de energie- én klimaatcrisis staat energiebesparing bovenaan het dagelijkse todo-lijstje. Onze gezamenlijke taak is 80% energiebesparing realiseren.

Dat is veel… maar dat is wel degelijk mogelijk. Te beginnen met deelname aan de jaarlijkse Warmetruiendag op vrijdag 10 februari 2023...

Veel manieren om energie te sparen

Op 10 februari zijn er talrijke acties gepland. Niet alleen op scholen, in verzorgings- en zorginstellingen en bij bedrijven, maar ook bij mensen thuis. Want we kunnen heel eenvoudig thuis ons steentje bijdragen. Door bijvoorbeeld één dag de thermostaat één graad lager te zetten besparen we het jaarverbruik van drie Waddeneilanden…

Samen in actie 

Sinds de eerste Warmetruiendag in 2007 deden al meer dan 3 miljoen mensen mee en in het huidige jaar staat de teller met 250.000 deelnemende mensen alweer ruim zo hoog als voor de lockdowns. Mensen zijn gelukkig actiebereid en weten dat samen energie besparen ook energie gééft!

Klimaatverbond Nederland

Warmetruiendag vraagt vrijdag 10 februari aan ons: verwarm jezelf, niet de wereld. Warmetruiendag wordt ieder jaar op een vrijdag in februari georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Klimaatverbond Nederland is de samenwerking van 150 gemeenten, provincies en waterschappen voor impactvol klimaatbeleid.

En… meedoen aan Warmetruiendag is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie én 6% CO2 (per graad); zo gaan we samen naar 80% energiebesparing. Op www.warmetruiendag.nl zet je jouw klimaatactie op de kaart.

Deel dit artikel